NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

De eerste winst voor Oudegem H2!

Sinds ondergetekende 2 weken geleden een slippertje maakte op de Tieltse sportvloer en daarbij zijn binnenste gewrichtsband van de linkerknie scheurde, heeft hij besloten om voor de komende wedstrijden van de ploeg zijn journalistieke ambities weer op te nemen en de resultaten van de ploeg haarfijn te dissecteren.

Gisteren kwam 2de ploeg van De Mintons op bezoek. Zij stonden laatste met 0 punten en dit was dus een must-win match voor beiden. Ook zij hadden blijkbaar problemen om een volledige ploeg op te stellen want Jurgen Gabriels (die vast staat in H3 en al tegen ons meespeelde in de 1ste ploeg van Mintons) speelde mee. Ook wij hadden ons versterkt met luxe-invaller Bart Cleven, hij zal elke match meespelen tot Nieuwjaar.

Bart en Nils begonnen tegen Jurgen en Bart Van leuven (B1-B2). Nils en Bart hadden geen tijd nodig om elkaar te vinden en wonnen de 1ste set vlotjes met 21-15. In de 2de set sputterde de motor wat meer, Jurgen stond beter te spelen en het gevolg laat zich raden....verlies met 19-21. In de 3de set herpakten ze zich, maakten geen fouten, stonden goed te verdedigen en smashten goed en precies. 21-15.
Bjorn en Roel namen het in de 4de dubbel op tegen Filip De Vos en Niels Vergauwen (C1-C2). Al snel bleek dat Bjorn nog steeds zijn racket niet gewoon was, maar er kwam beterschap in, zei hij. Ook liet Niels al snel blijken dat zijn C2-klassement een sluwe vermomming was voor een veel beter speler. De 1ste set was ongemeen spannend, de onzen gaven een voorsprong weg, maar eindigden als eerste op 30. En de tegenstand had maar 29! De 1ste set was dus voor ons. De 2de set liep het vlotter en werd er gewonnen met 21-16.
Bart en Jan namen het daarna op tegen Jurgen en Niels. Bart en Jan verloren de 1ste set, maar wonnen de 2de met 25-23. De 3de was het vat echter af bij onze jongens, winst dus voor de heren van Mintons.
Nils en Bjorn, het keizerskoppel, hadden ook een driesetter nodig tegen Bart en Filip. De 3de set ging het gelukkig zeer vlot.
Na de dubbels stond het 3-1, daar hadden we op voorhand voor getekend.

Bart nam het in zijn enkel op tegen Jurgen, vocht voor wat hij waard was, maar Jurgen toonde nog maar eens waarom hij een goeie B1-speler is. Verlies met tweemaal 14 was Bart zijn deel.
Nils gaf Bart partij. Hier toonde Nils zijn goeie vorm, ging alle pluimen halen, viel soms niet genoeg aan, maar het was gisteren niet echt nodig. Nils had alles onder controle en zorgde al voor minstens een gelijkspel.
Roel nam het op tegen Filip. Ook Roel etaleerde zijn groeiend vormpeil en stuurde Filip in set 1 alle kanten op. In de 2de set was de concentratie weg, maar Roel nam op het einde toch weer het heft in handen en zorgde voor de winst.
Jan nam het in de laatste enkel op tegen Niels. Hij nam het net iets makkelijk op, vond het zelf een slechte match, maar wist toch te winnen, de 1ste set zelfs, na met 14-20 achter te staan, met 22-20.

6-2 was, na toch wel een paar spannende matchen, een goeie uitslag voor ons. Hiermee is de 1ste winst binnen en staan we redelijk veilig in het klassement. Er werd niet fantastisch gespeeld, maar wat geeft het als er gewonnen wordt. We staan er ook nog op om Bart, die gisteren toch wel andere dingen aan zijn hoofd had, te bedanken voor zijn goeie invalbeurt!

Nu is er een 'competitiestop' voor ons tot en met 5 december. De ploeg heeft dus alle tijd om zich voor te bereiden en volop in vorm te zijn. Ik, als mentalcoach, zal daarbij alvast mijn duit in het zakje doen!

0 reacties: