NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

2 titels en 4 finales voor BC Oudegem op de provinciale kampioenschappen

De held van BC Oudegem dit weekend was Lens. Hij won zowel in het heren dubbel als in het gemengd dubbel al zijn wedstrijden en nam zo 2 provinciale titels mee naar huis. In het heren dubbel zorgende Lens en zijn partner Iwan voor de come back van het weekend door een 20-15 achterstand in de derde set om te buigen in 22-20 winst. Een straffe prestatie. Het kind van de rekening was het ervaren Pluimplukkers duo De Reu - De Reu. In het gemengd duo was het verloofde paar Nele en Lens opnieuw te sterk voor de tegenstand. Het parcours tot de finale verliep feilloos. In de finale stonden jonge talenten Flor Spanhove en Elise Dhondt aan de overzijde van het net. Na een spannende wedstrijd won het Oudegemse duo met 21-17 in de derde set. Een knalprestatie! Nog een speciale vermelding voor Roel en Katrien die pas in de verlengingen van de 3e set onderuit gingen tegen de finalisten.

In het heren dubbel B1 hadden Glenn en Gert als doel de finale. Door een gunstige loting en een beperkt aantal tegenstanders werd de finale gehaald na 2 gewonnen wedstrijden. Aan de overzijde van het net stond het aanstormende talent Jordy Van Der Sypt en Florian De Bruyne. Deze zijn dit seizoen echt aan een opmars bezig en het zal niet lang duren alvorens ze tot de beste B1 duo's behoren. De wedstrijd was er eentje die alle kanten uit kon. Veel druk, veel spanning en redelijk veel fouten. Op uitzondering van de 2e helft van de 2e set was het verschil nooit groter dan 2 punten. Een derde set zou de beslissing moeten brengen. Daarin kregen Glenn en Gert 2 matchballen die ze via een slechte service en een netrand de nek omwrongen. Jordy en Florian konden het wel uitmaken. Jammer.

Wie in Davy een echte gemengd speler had gezien mag zijn hand opsteken. Iemand? Nochtans behaalde Davy de finale van het gemengd dubbel C1 samen met Petra Mussche. Davy kruipt langzaam maar zeer zeker uit zijn vertrouwenscrisis en hij is bijna verlost van alle pijntjes. Resultaten konden niet uitblijven maar dat deze eerst in het gemengd dubbel komen is toch een kleine verrassing. In de finale moesten Davy en Petra nipt de duimen leggen tegen één van de meest irritante badminton spelers van Oost-Vlaanderen en misschien wel ver daarbuiten. Jammer, maar toch een zeer sterke prestatie.

In het dames enkel D bereikte Brenda na een overwinning tegen Nathalieke de finale. Hiervoor had Brenda al kersvers C2, Anneleen Acke, opzij gezet. In de finale verloor Brenda in drie sets van Silke Eloot.

In het gemengd dubbel D haalde Brigitte samen met Kurt Tollenaere, na een nipte overwinning tegen Yoni en Brenda, de finale. Na een spannende wedstrijd moesten ze met 21-18 in de derde set de duimen leggen.

BC Oudegem haalde alsnog een mooi rapport op de provinciale kampioenschappen. 2 overwinningen en 4 finale plaatsen, daar kan je al eens mee uitpakken.