NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Derby Drive 4H - Oudegem 4H

Drive 4H - Oudegem 4H

Half negen op een donderdagavond. Nog effe een verkeerd gespannen netje vervangen en de derby kon beginnen. Oudegem aan de aftrap met Miep miep Davy, versnufte Kris, Jurgen G, Diederick en mezelf. Bij Drive konden ze geen beroep doen op hun 6 basisspelers, dus deden ze beroep op een extra C1: David Delaet. De rest van de ploeg: nog 1 C1, 2 C2’s en 2D’s.

De eerste 2 dubbels gingen van start. Davy en Died maakten er een spannende 3-setter van met 17-21 winst in de 3e tegen Pieter en Jonathan. Kris en ik bakten er niks van en speelden onszelf collectief in een diep dal waar vooral ik het moeilijk mee had. Als afbraakwerken Van Bastelaer afbrokkelwerken Versnufte Kris worden, heeft een Jurgen DC met loden benen en de reflexen van een lynx in verre staat van ontbinding geen antwoord op het al even bescheten niveau (pardon my french!) van onze tegenstander. Niet mijn woorden btw! David en Bram waren achteraf al even fier op hun prestaties als Ingeborg Marx op haar plasje in Sydney 2000. 22-20, 21-19 in een totale k#tmatch.

1-1 op het bord en alles te herdoen. Moed vloeide lustig naar beneden. Menige dweilen werden bovengehaald om de plassen teleurstelling weg te vegen. Vooral bij mezelf dan. Het roze bandje rond het racket werd snel aanzien als boosdoener! Onterecht overginds. ’t Is fuchsia of zoiets... wat vrouwen toch allemaal kleur noemen!

Enfin, dubbels 3 en 4 begonnen waarin Kris en mezelf het opnamen tegen David en Didier, en Died en Jurgen G tegen Bram en Dieter. Onze brothers in arms DiedJay (zelf gevonden jawel!) wonnen de eerste nipt met 19-21, maar mepten Bram en Dieter hopeloos verloren met 9-21 in de 2e set. Kapitein Davy had voor de 2e en 3e dubbel het tot vanavond toe onfeilbare duo “Kris and me” opgesteld. 11-3 later kon ondergetekende zijn racket net niet tegen de muur kapot slaan (en een wisjeken worp àlà Gert is niet voor mij... alles of niets jongen!). En toen gebeurde het... onze supporter Glenn had het lumineuze idee om ons efkes te coachen met de wijze woorden: “domme kl@#en, David heeft meer techniek in zijnen kleinen teen dan jullie 2 samen! Strakke ballen naar achter en anders laat ge hem lopen ipv in zijn racket te slaan!” Resultaat: van 11-3 naar 11-15! Uiteindelijk nog vrij simpele winst met 19-21, 14-21. Bedankt Glenn!

1-3 na de dubbels. Weg stress, want we weten dat onze enkels minstens even goed zijn dan onze dubbels. Davy en ik begonnen gelijktijdig aan onze wedstrijd. Davy nam het op tegen Pieter (ook C1) en had het in de 1e set moeilijk. Op 19-19 deed hij zijn miep miep alle eer aan: duiken naar een pluim, Pieter die de pluim niet durfde in’t hoekje spelen, en Davy die Pieter daarop “dwong” in’t net te spelen door de pluim gewoon over’t net te krijgen. Ahem... De veer was wel gebroken bij Pieter en Davy naar simpele winst in de 2e set: 19-21, 11-21. Go Davy!

Ik speelde tegen Jonathan (C2) de 2e enkel. Hoogstaand was het niet, maar simpele winst met 10-21, 13-21 was mijn deel. Kris “mijne neus zit volledig toe” Van Bastelaer (ja, die van de afbraakwerken) had het even moeilijk in de 1e set van de 3e enkel tegen Didier, maar uiteindelijk toch makkelijke winst met 21-23, 8-21. Jurgen “overhead is ver jeanetten” Goossens liet geen spaander heel van Dieter 8-21, 15-21. Soms al kwijlend zitten kijken naar de simpliciteit van “onze Jurgen” z’n backhand.

1-7 winst. Woehoe! Het moet wel gezegd: de carlton GT1 pluimen vlogen bij de minste aanraking harder dan een airbus 380 (met 4 motoren weliswaar!). Normaal spelen (vooral in enkel) was hierdoor zeer moeilijk.
De Après-betong was zeer plezant (met dank aan onze tegenstanders!!) en voor herhaling vatbaar (in februari in oudegem bvb?!). Vooral de les: "opgelet want Tim Dooms blesseert zijn teammate door luiheid" is ons bijgebleven ;-)

Met 7 op 8 staan we weer alleen op kop. Als we in Landegem onze volgende wedstrijd winnen, doen we mee voor de titel. Niet slecht voor een ploegske die aan het begin van’t seizoen als enige ambitie het behoud had! Zakken zullen we met 7 punten alvast niet meer doen, maar meeloperkes willen we zeker niet zijn dus...

Nog even een woordje van dank aan onze supporters Matthi, Glenn en onze geblesseerde Stijn (get well soon!) en dan dromen van de titel ;-)

Jurgen DC

0 reacties: