NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

1 op 4 voor Oudegem 1H tegen degradatie concurrenten

Zondag kreeg Oudegem 1H het bezoek van de vurige mannen van Wit Wit Ronse. De ploeg uit de uithoek van onze provincie ging op de eerste speeldag, thuis, 3-5 onderuit tegen nieuwkomer Herne. Mits een overwinning zouden we Ronse een ferme tik kunnen geven. Beide ploegen traden ongeveer aan op volle sterkte. Bij Ronse ontbrak enkel de geblesseerde Christoph Dujardin.

Omwille van de opstellingen kon er slechts één dubbel tegelijk gespeeld worden. Glenn en Michaël namen het op tegen Arno en Ben. In de eerste set liep het lekker voor onze mannen en Arno wou sommige dingen net iets te mooi doen. Na verlies in de eerste set stak Arno een tandje bij en ook Ben zag ik vorig seizoen niet zo goed dubbelen. Het werd nog 2x 16 voor Wit-Wit, maar toch een verdienstelijke match van Glenn en Michaël.

In de tweede dubbel namen Bart en ikzelf het op tegen Ronse’s sterkste koppel Arno en Djé. Ergens hoopte ik hier iets te rapen of een kansje te maken maar we werden snel met de neus op de feiten gedrukt. We, en dan vooral ikzelf, speelden ondermaats en Arno en Djé speelden meer dan degelijk. Na twee korte sets stonden we 2-0 in het krijt.

Dubbel drie dan maar. Aan de zijde van Michaël nam ik het op tegen de Gregory en Djé. We spartelden door de eerste set en wonnen nipt. In de tweede set ging het niveau niet omhoog. De rollen werden omgekeerd en een derde set moest de beslissing brengen. Ook in deze set werd er geen hoogstaand badminton geserveerd. Onze tegenstander maakte gelukkig net iets meer fouten en we wonnen zo een belangrijke wedsrijd. Ondertussen had Glenn zijn enkel tegen Erwin afgewerkt. Aan de eindcijfers van 12 en 16 konden we merken dat de overwinning voor Glenn nooit in gevaar kwam.

Michaël nam het in zijn enkel op tegen Arno. Onze man van Denderleeuw speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en verloor met 17 en 19. Jammer dat een voorsprong in de tweede set niet resulteerde in het behalen van de derde.

Dubbel vier zou uiteindelijk de beslissende match van de avond worden. En toegegeven, alweer was het geluk niet aan onze zijde. Bart en Glenn speelden tegen Gregory en Erwin. De eerste set ging verrassend vlot naar onze tegenstanders. Gelukkig konden Bart en Glenn zich herpakken in de tweede set. Daarin liepen wij uit en kwam Ronse telkens terug. Matchpunten werden niet verzilverd en de wedstrijd draaide uit op verlengingen. Enkele matchpunten langs beide kanten later ging de pluim langs onze kant in het net. 23-25 verloren en 2-4 achter.

Een gelijkspel was het hoogst haalbare. Ikzelf nam redelijk vlot de maat van Benjamin. Ik speelde gecontroleerd en liet Ben goed lopen. Bart had een op papier moeilijkere opgave tegen Jeremy. Deze was er om een onbekende reden niet volledig met zijn kopke bij en Bart kon vlot winnen.

Zo eindigde de wedstrijd op een billijk 4-4 gelijkspel. Persoonlijk vind ik hier dat we een belangrijk punt verliezen tegen een directe concurrent. Zeker in Oudegem zouden we de punten thuis moeten houden. Onze schitterende start tegen Lokeren is nu volledig teniet gedaan en op het einde van de rit zal een 1 op 4 tegen de degradatieconcurrenten te weinig zijn om te overleven. Volgende match tegen Lebad hebben we niks te verliezen maar in de laatste match van de heenronde tegen Herne moet het niveau omhoog.