NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2H in veiliger vaarwater

Op deze druilerige januariavond diende nog een inhaalwedstrijd van de heenronde afgewerkt te worden, tegen Lokerse 3H. In december lag er immers een verse laag sneeuw op de Oost-Vlaamse wegen, waardoor de wedstrijd werd uitgesteld. Maar uitstel is geen afstel. Lokerse 3H mocht de dag ervoor nog een derby afwerken tegen Lokerse 4H, waardoor we het nu tegen een bende stramme oude en jonge knoken mochten opnemen. Zelf stonden we met 6 punten nog altijd in de gevarenzone van de degradatie, dus winst was een must om onszelf in rustiger vaarwater te brengen. Maar na de overwinning tegen Pluimplukkers was het vertrouwen wel groot.

Het verslag van de wedstrijd zal in ieder geval vergelijkbaar zijn met de wedstrijd: kort. Van de 8 matchen die gespeeld werden, was er geen enkele bij die 3 sets telde. Ook was er maar welgeteld één nipte set te bespeuren van 22-20, de overige sets werden gewonnen en verloren met duidelijke cijfers. Roel en Bjorn gingen van start tegen Hans en Patrick. De match heb ik niet gezien, maar feit was dat ze snel verloren werd. En Bjorn die zich ergert in de luidruchtige volleybaldames? De rest van de mannelijke badmintonners alvast niet! “Afgeleid” is eerder een passend werkwoord. Het leidt zelfs toch lustonderdrukkend bijten in handdoeken. Geheel terecht trouwens.
Cedric en ik gaven partij aan Stijn en Steven. We namen ons voor om niet te veel te prutsen en gewoon te meppen. De Lokerse verdediging was in deze match niet echt sterk te noemen waardoor er in twee vlotte sets gewonnen werd.

In de volgende dubbel ging Cedric met Jan het duel aan tegen Patrick en Hans. Na wat “op-gang-komerij” van beide heren, werd de tegenstand vlot opzij gezet. Bjorn en ik namen het op tegen Stijn en Steven. Tot 11-11 in de 1e set ging het nog gelijk op, maar nadien lukte bij het Lokerse duo nog weinig waardoor Aaghem snel de twee sets binnenhaalde. 3-1 na de dubbels, alles op schema.

Cedric stond tegenover Stijn, ik stond tegenover Patrick. Ik hoorde wel stevig wat gebrul op het Ce-terrein. Niet dat Cedric aan het verliezen was, maar het tempo zat niet in de match en er werden veel fouten gemaakt. Door beiden gelukkig. Maar Cedric deed wat hij moest doen en haalde al bij al nog snel de overwinning binnen. Tegen Patrick had ik nog nooit ge-enkeld, ik wist dus ook niet goed waar ik mij moest aan verwachten. Al van in begin voelde ik dat het niet mijn beste match ging zijn. Te veel aanvallen en te veel droppen bleek niet het goeie tactische plan te zijn, dan maar clearen en wachten. Dat bleek wel heel goed te werken. Na een moeizame start ging het beter. Patrick maakte ook meer fouten en had last van een pijnlijke kuit. Winst in 2 sets en 5-1 voorsprong, opdracht volbracht!

Roel en Jan konden stressvrij hun enkelwedstrijdje afwerken. Bij Roel deed dat zichtbaar deugd, bij Jan iets minder. Jan ging in de eerste set vlot de boot in tegen Hans, de 2e set was spannend (die ene 22-20), maar werd nog altijd verloren, jammer. Naar eigen zeggen trapte Jan al op zijn adem na twee passen. Blijven trainen, Jan ;) Roel ging goed van start tegen Steven. In een mum van tijd stond Roel 15-5 voor. Maar helaas dacht de rechterenkel van Steven er anders over. Steven sloeg zijn voet om en wedstrijd gedaan. De blessure leek achteraf nog wel mee te vallen, alvast geen grote ongelukken gebeurd.

6-2 gewonnen, al bij al een vlotte overwinning, en stonden we voor 22u al onder de douche. We tellen nu 5 punten voorsprong op de degradatieplaatsen, dus van die stress zijn we nagenoeg verlost. Hopelijk kunnen we de volgende keren blijven aanknopen met de overwinning!
Nils

0 reacties: