NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H tracht zijn verblijf in 2e liga te verlengen

Komende zondag start Oudegem 1H zijn 2e seizoen in 2e liga. Vorig jaar kon Oudegem 1H zich pas op de laatste speeldag, na een overtuigende zege tegen Drop Merchtem, verzekeren van het behoud. Dit jaar is de ambitie van de eerste heren ploeg van Oudegem dezelfde: Het behoud in 2e liga verlengen.

De vorige transferperiode probeerden we onze ploeg te versterken door hevig aan de mouw van Peter Hermans te trekken. Ons jeugdidool koos er jammer genoeg voor om bij Buggenhout te blijven. Een opsteker van formaat is de terugkeer van Glenn uit blessure. Glenn mistte volledig vorig seizoen door zijn schouderoperatie. Dit seizoen staat Glenn er weer. In dubbel liet hij samen met Gert op de tornooien reeds mooie dingen zien. Ook de prestaties in het enkelspel gaan crescendo. Nils en Cedric, die Glenn vorig jaar vervingen en mee hun aandeel hadden in het behoud, worden door Glenn's terugkeer opnieuw invaller. Maar we kunnen nog steeds op hen rekenen indien het nodig is. Voor het overige blijft de ploeg van ons dezelfde. Gert, de kapitein, is al 12 seizoenen een rots in de branding. Bart blijft jammer genoeg teren op zijn talent, gelukkig is dit nog ruim voldoende om zijn plaats in de 1e ploeg te behouden. Ook Michaël liet na een vervelende blessure zien dat hij er weer staat. Op de Vlaamse kampioenschappen versloeg hij enkele sterke spelers die normaal in onze reeks aantreden.

Het verzekeren van het behoud wordt dit jaar geen gemakkelijke klus. De tegenstand is in de breedte een pak sterker dan vorig jaar. Twee ploegen herkennen we van vorig seizoen. Lokerse 1H is één van de twee grootste kanshebbers op de titel. Zij hebben met Sam Vandenbroeck een groot talent in de rangen. In principe moet hij al zijn matchen winnen. Jordy Vandersypt, een ander talent, is dit jaar uitgegroeid tot één van de beste dubbelspelers in onze provincie. Naast deze jonge mannen staan de twee ervaren rotten Frederic Desander en Chris Vandecasteele. Met deze mix van jong en iets minder jong moet Lokeren tot het einde kunnen meespelen voor de titel. Enkel de kleine kern lijkt roet in het eten van Lokerse te kunnen gooien. Wij bijten komend weekend de spits af tegen hen.

De andere ploeg die vorig jaar in onze reeks speelde is Wit Wit Ronse. De ploeg teert al jaren op het talent van Arno Vandenhoucke. Zijn motivatie kreeg deze zomer een knauw na het onterecht mislopen van het A-klassement. Naast Arno staan een aantal gedreven en zeer degelijke B1 spelers. Vorig jaar konden we Ronse eenmaal verslaan maar in Ronse gingen we zwaar onderuit. Ronse wordt waarschijnlijk één van onze concurrenten in de strijd om het behoud.

Nieuw in onze reeks is het eerste team van Lebad. Zij veroverden de titel na een hevige strijd in 3e liga A. Lebad beschikt met Wout Naessens en Kristof Devriendt over een stevige basis. Naast hen stonden vorig seizoen de ervaren B2 Jan Cognie en dit seizoen werd Laurens Pluquet aangetrokken. Als het ook nodig is kan Lebad ook nog hun topspelers opstellen. Mede hierdoor is Lebad naast Lokerse de andere titelfavoriet.

Nieuw in onze reeks maar voor ons niet onbekend is het team van Gentse. Twee jaar geleden waren ze nog onze belangrijkste concurrent in 3e liga. Zowel in de heren als de gemengde competitie kwamen we het team van Gentse al regelmatig tegen. De broertjes Govaerts zorgen samen met de enkel van Steven Verbrugge voor een goeie basis. Hun nadeel blijft wel hun kleine kern. We moeten in staat zijn om Gentse achter ons te houden in het klassment. Al zullen ze hun vel ongetwijfeld duur verkopen.

Herne is de derde nieuwkomer in onze reeks. Herne is voor ons ook geen onbekende. Met Patrick Debrule en Benjamin Braem kruistten we enkele seizoenen geleden al de degens. Ondertussen is ook Vincent Stradiot uitgegroeid tot een goeie B1 speler. Johan Janssens, die ook nog een seizoen in onze ploeg speelde en na enkele jaren Pluimplukkers naar Herne terugkeerde, blijft een sublieme dubbelspeler. Mogelijk zien we ook Forian Debruyne terug in deze ploeg. Op de tornooien dit jaar merkten we dat Herne vooral versterkt is in de dubbels. Hun achilleshiel zijn de enkels. Behalve Benjamin en Vincent hebben ze niet echt enkelspelers. Als Herne regelmatig 2 enkels kan winnen dan kunnen ze voor een verrassing zorgen. Indien niet dan zullen ze samen met ons strijden voor het behoud.

Het belooft een spannend en intens seizoen te worden in 2e liga A. Kom zeker eens een kijkje nemen naar één van onze thuiswedstrijden. Deze gaan telkens door op zondagavond 20u in de sporthal van Oudegem. Komende zondag, 9 januari, bijt Oudegem 1H de spits af tegen Lokerse 1H. De volledige kalender kan je hier raadplegen.

1 reacties:

kasteel zei

Tof overzichtje om te lezen :)

Tot zondag hé mannen... 'k zal aan de Sander vragen dat hij zijn rokske thuis laat :)