NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H weer met de voetjes op de grond

Na onze onverwachte overwinning tegen Lokerse 1H gingen we in Gent op zoek naar een 4 op 4. Het werd een zoektocht die eindigde met een fikse kater.

Beide ploegen waren voltallig. Gentse ook, ze speelden zelfs met een voor mij onbekende B2. Een goeie zet zo zou later blijken.

In de dubbels traden Bart en ikzelf aan tegen Steven en Jonathan. Steven blijft een echte enkelspeler en ook Jonathan speelde niet zijn beste match. Wij speelden gecontroleerd maar moesten nooit ons beste niveau bovenhalen om vlot te winnen. Ondertussen hadden Glenn en Michaël al het veld verlaten. Echter deden ze dit tegen al mijn verwachtingen in als verliezer tegen Patrick en Hans. Naar het schijnt zat de onorthodoxe speelstijl en foutieve service van Hans er voor iets tussen.

Hierna speelden Michaël en Bart tegen Christoph in Hans. Ook nu draaide het voor geen meter bij de onzen en een match die eenvoudig gewonnen moest worden werd verloren in twee. De frustratie was vooral bij Michaël groot. Glenn en Gert namen het op tegen het sterkste duo van Gentse. De eerste set ging in verlengingen verloren, in de tweede set zetten we de situatie netjes recht. In de derde set bogen we een achterstand om in een voorsprong maar we konden enkel matchpunten niet verzilveren. Uiteindelijk gingen we de boot in met 25-23. Daar waar ik rekende op een 1-3 voorsprong stonden we nu 3-1 in het krijt.

In de enkel trachtte Michaël zijn prestatie uit de dubbels uit te wissen. Michaël deed dat met verve en liet geen spaander heel van Christophe. Bart nam het wederom op tegen Jonathan. In de gemengde competitie werd deze match een thriller die pas beslecht werd in de verlengingen van de derde set. Opnieuw draaide de strijd uit op een driesetter. Bart kwam na goed badminton op een mooie voorsprong. In het zicht van de meet begon hij nog even te twijfelen maar uiteindelijk kon Bart de klus toch klaren. 3-3 met nog twee matchen te gaan, alles kon nog.

Glenn speelde tegen Patrick. Die had geen last met Glenn zijn service en won vlot de eerste set. Glenn begon in de tweede set agressiever en beter te spelen en dat rendeerde. Toch draaide de set uit op verlengen die nipt verloren werden, jammer. Ikzelf nam het hierna op tegen Steven. Ik sloeg wel 20 pluimen achteraan buiten, jammer want Steven stak zelf nog niet in zijn beste vorm.

5-3 droog in onze k*r. Een nederlaag die absoluut te vermijden was.

0 reacties: