NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Belangrijk puntje voor Oudegem 2G

Het was alweer een paar weken geleden dat we met onze ploeg nog eens aan de bak moesten. En maar goed ook, want we hebben de punten hard nodig. Simpele opdracht - punten pakken - maar tegen Mintons 2G die op een 2e plek kamperen in de stand, was dat geen makkelijke opdracht. Vooral dan vanwege hun sterke dames. Zelf moesten we Nathalie opnieuw als vervangster inroepen wegens een knieblessure bij Natasja. De heren waren echter op volle powersmash-sterkte. En een batterij fanatieke supporters moest ons naar puntengewin loodsen.

Marleen en Nathalie gingen dubbelend van start tegen Evy en Angelique. De twee Sint-Niklase dames pakten uit met harde smashes en strakke clears waarop onze dames geen gepast antwoord konden bieden. De rally's waren kort en de match was snel afgelopen. Michael en Bjorn speelden tegen Fredrik en Sven. Het trok op geen fluit die eerste set, en de start van de 2e set was al even abominabel. Sies vond zijn "smash" niet en Mich vergat die meestal. De tegenstanders stonden min of meer rustig te controleren. Tot Michael het lumineuze idee kreeg om elke pluim die 2 centimeter boven de netrand kwam te knallen met zijn "loeiharde" smash. Enfin, zeer merkwaardig idee, meestal is dat bij hen niet de juiste tactiek, maar hier werkte het wonderwel. De verdediging bij Mintons draaide niet lekker meer, de wedstrijd kantelde en Mich forceerde al zijn rugspieren. Na 3 sets was de balans terug in overgeheld en werd de winst binnengehaald.

Nathalie kreeg in de eerste enkel niemand minder dan Kathleen Verspreet voorgeschoteld. Nathalie ambieerde twee keerde dubbele punten, maar tegen een nachtbrakende Kathleen zat er blijkbaar iets meer in. Helaas kon onze Oudegemse dame in de 1e set net niet voor een stunt zorgen, 22-20 verlies. Kathleen begon in de 2e set iets minder fouten te maken, zodat ze het laken naar zich kon toetrekken. Mich nam het op tegen Nicolas. In het begin verslikte Michael zich een paar keer op goed gerichte smashes en puik verdedigingswerk van Nicolas. Maar gelukkig bleef Mich kalm genoeg om de 1e set nipt binnen te halen (20-22). In de 2e set stond Nicolas' vizier wat minder scherp en smashte hij te veel pluimen buiten op Michael's hoge service. Zowaar "een vintage Glenneken doen" heet dat. Vlotte winst in set 2 was Michael's deel.

Marleen nam het op tegen Angelique. Waar Marleen van haar nog won in de heenwedstrijd na een spannende driesetter, zat dat resultaat er nu niet aan te komen. Angelique werd te sterk bevonden en Oudegem ging de boot in. Zelf mocht ik het, gepaard met hevige vocale ondersteuning langs de zijlijn, opnemen tegen Frederik. Ondanks de korte services kwam ik weinig onder druk te staan en kon ik de meeste (korte) rally's controleren. Winst in set 1. Nadien begon Frederik steeds meer fouten te maken en forceerde iets te veel slagen. Hierdoor kwam ik niet meer in de problemen en haalde ik de winst binnen.

3-3 na de dubbels en enkels, dat zag er niet slecht uit, alles kon nog. In de 1e mix mochten Nathalie en ik aan de bak tegen Nicolas en Kathleen. Omdat we nog niet veel samengespeeld hadden, was het voor ons als niet-routineus mixkoppel nog stevig wennen in de 1e set. Die ging dan ook zwaar verloren met 21-8. In de 2e set speelden we beter en kregen we meer aanvalsmogelijkheden. Een kleine voorsprong van 16-18 werd door een paar cruciale fouten de nek omgewrongen in 21-18-verlies. Jammer! Een derde set had alle kanten kunnen opgaan. Maar gelukkig hebben we nog het koningskoppel, Marleen en Bjorn. Op karakter en met hopen werkbadminton haalden ze de 1e set binnen. Een dip in de 2e set leidde hen naar een beslissende 3e set. Hier werden de hoofden koeler gehouden en de kreunen minder luid. Al" rondspelend" kwam de winst tot stand!

4-4, daar hadden we op voorhand voor getekend. Het betekent alvast een belangrijk puntje in onze degradatiestrijd. En de mensen van Wit Wit Ronse 2G zullen we met dit resultaat ook wel gelukkig gemaakt hebben. In ieder geval staat binnen twee weken een zeer cruciale wedstrijd op het programma tegen Latem, een rechtstreekse concurrent. Hopelijk doen het thuisvoordeel en de horde fanatieke supporters hun werk, duimen!