NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H stunt tegen Lebad 1H

Super Sunday: Oudegem 1H, 2H en 3H werkten afgelopen zondag hun thuiswedstrijden gelijktijdig af. Het zorgde voor een handvol supporters en een gezellige sfeer in de Oudegemse sporthal

Wij namen het op tegen Lebad 1H, de leider en titelfavoriet in 2e Liga A. Op volle sterkte is Lebad niet te kloppen. Ze tellen immers 3 A spelers, waaronder Belgisch kampioen heren dubbel, onze stadsgenoot Matijs Dierickx. Kristof Devriendt is echter enkele weken uitgeschakeld met een spierblessure en Matijs bleef met een lichte rugblessure aan de kant. Roel Van Heuckelom, Wout Naessens, Laurens Pluquet, Jan Cognie en Matthias Vraeghe verdedigden de paarse kleuren van Lebad. Wij speelden met ons basis viertal.

Na de eerste twee dubbels stonden we 2-0 voor. Na het uitvallen van Matijs kregen we lichte hoop en besloten we voluit voor onze kansen te strijden, maar dit hadden we niet durven hopen. Mich en Bart wonnen, na een spannende ontknoping van Roel en Laurens. Glenn en ikzelf wonnen onze 4e dubbel van de dag tegen Jan en Wout. Hierna namen Glenn en Michaël het op tegen Roel en Laurens en ikzelf speelde met Bart tegen Wout en Jan. Set één konden Bart en ik in extremis winnen. In de tweede set leek de veer gebroken bij onze tegenstanders. Ondertussen lachende gezichten op de supportersbank. Glenn en Michaël hadden de eerste set gewonnen en stonden ook nu enkele punten voor. Onze mannen verzwakten niet en de winst kwam niet meer in gevaar. 4-0 na de dubbels. Dat was op zijn zachtst uitgedrukt, onverhoopt.

We lieten Michaël maar direct aan zijn enkel beginnen opdat de rest van het team zonder stress zou kunnen spelen. Hij zou op papier de winst kunnen binnenhalen. Tegen Matthias kwam Michaël nooit in de problemen. 5-0 en de stuntoverwinning was binnen. Uiteindelijk kon Lebad nog milderen tot 5-3. Glenn verloor in twee sets van Roel, Bart moest zijn meerdere erkennen in Wout en ikzelf verloor in drie sets van Laurens. Maar dat deerde ons allemaal niet meer. Met een 5 op 8 nestelen we ons zelf voorlopig op de tweede stand in het klassement.
Gert

0 reacties: