NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2H - Lokerse 4H, een overwinning met een strikje rond voor Joke

Het verhaal van de 3de competitieontmoeting in de terugronde van de 2de ploeg begon eigenlijk zaterdagmiddag al. Roel, de kapitein, liet iedereen weten dat hij zeer begrijpelijk bij zijn hoogzwangere vrouw bleef en dus niet kon meedoen op zondagavond. Iedereen werd verwittigd en was klaar om 3 matchen te spelen. Een wedstrijdtactiek werd opgesteld om Lokerse 4H te bekampen.

Op zondagmorgen kregen we dan het bevrijdende bericht dat Roel voor de 2de maal papa was geworden, deze maal van een flinke dochter, Joke. We besloten dan ook allemaal ons stinkende best te doen om een overwinning uit de brand te slepen. Nils en Bjorn speelden in de namiddag nog met de gemengde ploeg, maar hun optreden bleef beperkt tot 2 matchen elk, dus dat mocht het probleem niet zijn.

We begonnen allemaal vrij fit en monter aan de wedstrijden.

Nils en ikzelf, Cedric, namen het in onze 1ste match op tegen Johan en Dirk. De 1ste set waren de mannen van Lokerse duidelijk nog niet echt wakker, we wonnen die dan ook vrij makkelijk met 21-8. In set 2 verslapte onze concentratie zienderogen en zij speelden stukken beter. Gevolg: 3de set. Deze wisten we uiteindelijk in het Oudegemse kamp te houden met, het moet gezegd, de nodige 'thuisvoordeeltjes'.

Ondertussen namen Jan en Bjorn het op tegen Bart en Dirk. Ook hierin kwam het tot een driesetter, maar deze keer trokken de mannen van Lokeren aan het langste eind.

Jan en ik namen het dan op tegen Johan en Bart. De 1ste set werd vlot gewonnen, de 2de in de verlenging afgestaan. Ook in de 3de kwam het tot verlengingen (na 20-15 voor gestaan te hebben!), maar we wisten deze in extremis te winnen.

Nils en Bjorn losten het in 2 sets op, 21-17 en 22-20. 3-1 dus na de dubbels, dit kon een goede uitgangspositie genoemd worden.

Ik nam het in mijn enkel op tegen Johan. Nils gaf partij aan Bart. Nils maakte al zeer snel kipkap (of was het bakpao?) van Bart en zorgde voor het gelijkspel. Mijn vizier stond absoluut niet op scherp in set 1, Johan sloeg alles terug, ik sloeg alles buiten. Goed gezien van Johan. Na wat geroep en getier, het nemen van een andere racket en de focus terug op scherp gesteld te hebben was het mijn beurt om kipkap (bakpao?) te maken van Johan. De winst was dus binnen. Jan en Bjorn speelden dus voor de mooie ogen van het talrijk opgekomen publiek, iets wat Bjorn trouwens wel ligt.

Jan speelde de 3de enkel tegen Thom, Bjorn speelde tegen Dirk. Beiden wonnen hun 1ste set vrij vlot, in de 2de set liep het iets stroever. Jan had verlengingen nodig, maar kon een 3de set ontlopen door met 23-21 het laken naar zich toe te trekken. En ook Bjorn won uiteindelijk de 2de set, met 21-18.

Een 7-1 overwinning was ons deel. Misschien was dit een iets te zwaar verdict voor de sympathieke tegenstander, maar we wonnen alleszins verdiend.

Ondertussen hebben we ook een mooie 3 op 3 in de terugronde neergezet, en dat is iets waar we trots op mogen zijn. Misschien kunnen we niet meer meespelen voor de titel, we zijn alleszins van plan om het de titelkandidaten nog lastig te maken. De volgende match is tegen Mintons 1H, de leider in het klassement. We proberen daar op ons elan verder te gaan.

We willen ook Roel en Lieve nog feliciteren met hun laatste aanwinst, Joke!

De volledige uitslag vind je op http://www.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=8DD792DD-D9CC-401E-969F-E62E17230FE8&match=110.

Cedric

0 reacties: