NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2G laat klein steekje vallen

Afgelopen weekend moest Oudegem 2G twee keer aan de bak tegen respectievelijk Landegem 1G en Drive 2G. In een voor de rest rustige competitie – één keer spelen om de drie weken – mochten we nu twee dagen na mekaar opdraven. Om mijn gebrek aan inspiratie te compenseren, giet ik dan ook beide wedstrijden in één verslag.

(Landegem, de place to be)

Op verplaatsing naar Landegem op een zondagavond, dat was een eeuwigheid geleden. De laatste keer dat ik het walhalla der badmintoninfrastructuur heb bezocht, ligt ondertussen al bijna 5 jaar achter de rug. En dat was toen met een jong herenploegje uit Erpe-Mere waarvan ¾ ondertussen al bij Oudegem speelt. Het kan verkeren! De geweldige vloertegels (“pok!”) lagen er nog altijd, zelfde sfeer, zelfde authenticiteit!

(Alcoholkrampen)

Het team van Landegem bestaat uit een combinatie van jonge opkomende talenten en ervaren rotten. Vooral de dames staan ondanks hun jeugdige leeftijd al op een hoog niveau. Dat was duidelijk te merken in de dames dubbel die snel verloren ging voor het Oudegemse duo An en Nathalie. De heren dubbel ging er net iets spannender aan toe. Vanwege een beginnende blessure en een drukke tornooidag op Drive, verkoos Bjorn slechts één matchke te spelen: een dubbel met Michaël die verwoede pogingen ondernam om het alcoholgehalte in zijn benen omlaag te krijgen. Zelf de minste beweging op de baan veroorzaakte een kramp tot achter de oren. De dubbel werd dan maar afgewerkt op inzet en arbeid, wat loonde in nipte winst.

(nog meer alcohol te verwerken)

Nu was het niet alleen Michaël die last had van de naweeën van de Jupiler, bepaalde ploegkapiteins hadden het ook zitten, vooral in de maagstreek dan. De playersparty van Oudegem… euh Drive was immers een voltreffer! Opdracht was om de matchen zo snel en zo goed mogelijk af te werken, zonder enige vorm van champagnebadminton, als dat er in nuchtere toestand ook al zou inzitten tenminste. In ieder geval lukte het om mijn enkel in 2 sets te winnen. De dames, An en Nathalie, hadden beiden ook slechts 2 sets nodig, maar helaas werd er verloren. Maar het moet gezegd, de dames van Landegem zijn sterk. Enkel Michaël deed 3 sets over zijn enkelpartij tegen Thijs, maar u kent de reden wel ondertussen.

(pijnlijk verlies in de mix)

3-3, de mixpartijen moesten uitsluitsel brengen. Over de mix van An en mij tegen Bart en Cindy kunnen we kort zijn: ondanks de mindere te zijn op papier was het Landegemse duo in de praktijk gewoon veel beter. Punt. En een beetje pijnlijk voor ons… Waarom speel ik eigenlijk nog mix? Om nog veel bij te leren, ondervond ik. Michaël en Nathalie speelden 3 sets tegen Emma en Luc, die op hun beurt eigenlijk een dubbelpartijtje aan het spelen waren. Beetje discussie maar wel veel sfeer door de supporters aan de kant. Gelukkig bleef Oudegem het koelst in de afwerking en werd de laatste partij winnend afgesloten.

4-4, toch wel een beetje jammer, maar de tegenstand was best wel sterk. Volgende keer in onze Oudegemse topinfrastructuur zorgen we wel voor een revanche.

(kunnen we het beter op eigen terrein?)

De dag erna konden we ons puntenverlies wel weer proberen goedmaken, thuis tegen Drive 2G. Deze keer kon Nele opnieuw meedoen en de alcohol was uit de benen… of toch niet helemaal? Michaël speelde deze keer een dubbeltje met mij. Bjorn verkoos er voor om wat te rusten met zijn enkelblessure. De krampen en de pijnlijke beenspieren kwamen echter in de loop van de 1e set al terug het veld opgeslopen. Vlotte winst in de eerste set ging daardoor over in aanklampen in de 2e. Gelukkig konden we het afmaken in de verleningen. De dames, Nele en An, gingen redelijk kansloos onder tegen Ann en Els. Enig beukwerk aan de andere zijde van het net was daar de oorzaak van.

(Nele bevestigt)

Op papier zouden we al onze enkels moeten winnen. Wat ook gebeurde! Nathalie had het meeste moeite met Hilde, 3 lange sets, zwaar op de adem zitten, maar toch goed afgemaakt. Nele speelde heel sterk tegen Els, liet haar weinig kansen en ging heel wat gaan halen, tot grote frustratie van haar tegenstander. De 2e set werd het hoofd koel gehouden en vlotjes afgemaakt. Ondanks de krampen bij Mich ging het best wel goed. De 2e set werd nog spannend, maar de match was wel onder controle.

(mix, daar zijn we heel goed in)

5-1, winst was al binnen, maar we gingen toch proberen onze ijzersterke mixreputatie nog eens te bevestigen. Ahum! ;) Niet echt dus. Nathalie en ik wonnen wel in 2 sets, maar goed en tactisch verantwoord was het helemaal niet. An en Michaël speelden in ieder geval wel beter, maar hun tegenstand was wel sterker. Twee sets met het kleinste verschil brachten de winst naar het Oudegemse duo. Al bij al vlotte 7-1-winst tegen een Drive waartegen we zeker geen punten mochten laten liggen.

(conclusie)

Voorlopige tussenstand: 7 op 8, en 1e in de rangschikking. Een klein steekje laten vallen, maar voor de rest zeer ok. Op schema!

0 reacties: