NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3H – De Mintons 2H: de zoektocht naar frieten & de eerste punten

Tom maakte zijn rentrée na het blessureleed van de voorbije weken en zo konden we eindelijk op een voltallig team rekenen in de jacht naar ons eerste punten. We speelden een quasi thuismatch, want maar liefst 3 teams van BC oudegem speelden zondag in de Witte Molen.

Op één dubbel na, vlotte winst in 2 sets voor Jan/Roel tegen de familie Baeyens werden de dubbels dubbeltjes op hun kant. Helaas trokken de mannen van de Mintons 3 x het laken naar zich toe. Zowel Jan/Roel, Kevin&Björn en Tom&Björn vochten voor wat ze waard waren, maar Tom miste nog wat snelheid, Kevin wat zelfzekerheid, Björn wat frisheid en Jan/Roel wat aan intensiteit.

3-1 na de dubbels en het leek weer de dag van net niet te worden … zeker omdat ondertussen Roel niet de Maerschalk kon verschalken. Het werd een droge 21/17 21/8. Onze spionkop liet het dus afweten en dus stuurden we maar een aantal verkenners het terrein op.
Jan leek het zelfde lot beschoren als zijn familielid, maar na nipt verlies in de 1e set, kwam hij sterk terug en vond hij net op tijd het juiste ritme om met 26/24 een 3de set af te dwingen. In de 3de set trok won de ervaring het van het jeugdig enthousiasme, met 4-2 lag een gelijkspel nog binnen de mogelijkheden;

Björn had al een druk weekend achter de rug. Hij voegde last minute het tornooi van Borgerokko aan zijn kalender toe alvorens naar Rhianna af te zakken. Disturbia als je het mij vraagt want SOS is hij niet gekwetst? Op het tornooi stuntte hij met pokerface badminton in 3 sets tegen het 2de reekshoofd. Dat verhaal hebben de teamgenoten tot vervelens toe moeten aanhoren. Maar dit betekende wel dat hij ’s morgens nog de halve finales moest spelen. Jammer genoeg verloor hij deze nipt tegen de latere winnaar na 2 setpunten verkwanseld te hebben. Ging dit niet in de kleren hangen? In de 1e set geen vuiltje aan de lucht, 21/13 winst.
De 2de set kon Björn echter geen kloof maken. Er werd gevochten, gestreden, gekreund en gelopen voor elke bal. Maria trok uiteindelijk met 21/19 aan het langste eind. 4-3 dus.

Alle druk kwam dus op Kevin te leggen, die tijdens de dubbel zwak, echt zwak maar uitermate zwak presteerde. Allé dat is wat hij er van vond … Misschien moet hij toch mijn sharapova dansje es uitproberen. In het enkelspel nam hij het op tegen een surferboy, een blonde dreadlock boy in rode / groene outfit en met een smash van jewelste. Maar Kevin vond gelukkig het juiste antwoord tegen dit aanvallende spel en won vlot met 2x 21/15.

Yes, het 1e puntje is binnen en dus besloten we frieten te gaan eten, een helse opgave zo leek nog achteraf. In de 1e frituur was er een file tot buiten, misschien omdat de dames van Mix 1 daar gegeten hadden? In de 2de frituur mochten we wel bestellen en betalen, maar de Marokkaanse eigenaar wou niet dat we met onze ploeg aan tafel gingen zitten. Racisme ten top zo lijkt het mij … en de Sies liet het er niet bij … de frituuruitbater kreeg de bal terug gekaatst en nodige meteen zijn ploeggenoten uit in zijn nederige stulpje.

Zo het eerste punt is binnen, tegen Ronse moeten dit er 2 worden dus weet iedereen wat er hem te doen staat

0 reacties: