NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G haalt nog eens uit

Vorige week leverde Oudegem 1G nog een wanprestatie af tegen Gentse. Deze week wou de eerste gemengd revanche nemen. Gemakkelijk zou dit niet worden want we moesten op bezoek bij de nummer 2 in de stand, Lokerse. Mits 2 overwinningen in onze laatste 2 matchen kunnen we zelf nog die 2e plek bemachtigen. Lokerse speelde voltallig, wij moesten Bart missen die bezig was met papa te spelen.

In het dubbel trokken Glenn en Gert de lijn van hun overwinning op het tornooi van Herne. Er werd goed gespeeld en Dries en Davy kregen geen kans om in de match te komen. Onze dames, nog steeds op zoek naar hun eerste overwinning, namen het op tegen Kristel en Caroline. Na verlies in de eerste set en winst in de tweede moest een derde de beslissing brengen. Daarin werd er gestreden, gevochten en gedoken. Aurelie hield er zelfs een mooie brandwonde aan over. Het mocht jammer genoeg niet baten. Natasja en Aurelie konden de kleine voorsprong die ze hadden opgebouwd niet verzilveren. Na enkele matchpunten trokken de Lokerse dames het laken naar zich toe met 22-20.

Ondertussen was Glenn al vol aan de bak tegen Chris. Het was geen heel hoogstaande match. Glenn deed wel wat van hem verwacht werd en won in twee sets. Gert nam het op tegen Davy. Dat is zo'n badmintonner die zichzelf graag in de underdog positie plaatst en graag verhalen over drank vertelt. En toch blijkt Davy altijd zeer goed te spelen. Dat was ook nu het geval. Davy maakte het Gert knap lastig. De eerste werd nipt gewonnen. Na een lange break in de 2e set om het einde van Nele haar match te aanschouwen kon Gert vlot uitspelen.

Die match van Nele was dan ook een echte nagelbijter. Tegen Isabelle Geeraerts verloor ze nog de eerste set. In de tweede kon ze zich gelukkig herpakken. De derde set was ongemeen spannend. Matchpunten langs beide kanten en toch wel wat geluk aan de kant van Oudegem. Uiteindelijk viel de shuttle toch aan de goede kant van het net. 28-26 in de derde set. En wij dachten dat het dames dubbel de spannendste match van de dag zou zijn. In de andere enkel nam Aurelie het op tegen Caroline. Dat was vooraf ook het plan van de cap, Gert. Met haar goede vorm zou Aurelie het Caroline knap lastig kunnen maken. En zo geschiedde. Ondanks de brandwonden en de pijn aan haar hand beet Aurelie door. In de eerste set liet Aurelie zeer knappe dingen zien. Ze won dan ook verdient. Caroline is een diesel dus moest Aurelie onmiddellijk aanklampen. Maar dit deed ze zeer goed. Uiteindelijk kon ze zelf de winst pakken in twee sets. Knap!

1-5 op voorsprong en we moesten nog aan de mixen beginnen. Wat een luxepositie. Gert en Natasja zoeken nog naar hun beste vorm en ook tegen Dries en Isabelle liep het niet van een leien dakje. Set 1 werd nipt verloren maar daarna namen Gert en Natasja het commando over. In de tweede en derde set werd telkens een voorsprong verzilverd. Glenn en Nele speelden in hun mix een trapje te snel voor Chris en Kristel. Zo brachten ze de eindscore op 1-7.

0 reacties: