NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Glenn en Gert schieten snel uit de startblokken

Op het eerste tornooi van het nieuwe seizoen was onze club vertegenwoordigd door een middelgrote delegatie. Ondanks dat het tornooi van Antverpino het traditionele startschot is van het nieuwe seizoen willen velen nog even tot september wachten om te tornooi-arena te betreden.

De hitte van het weekend voorheen was buiten volledig verdwenen toch was in de 'Luchtbal' absoluut geen verwarming nodig. Vele liters zweet werden gelaten. En die liters zweet werden beloond.

Glenn en Gert begonnen als titelverdediger en eerste reekshoofd aan het dubbelspel van de B1 reeks. De bezetting was dit jaar een pak sterker maar toch konden ze doorstoten tot de finale. Vooral de halve finale tegen Raepsaet en Vanoirbeeck was een dubbeltje op zijn kant. In de finale namen Glenn en Gert het op tegen het onuitgegeven duo Gevers-Lenaerts. Het werd een intense wedstrijd maar Glenn en Gert slaagden er toch in om het laken in twee sets naar hun toe te trekken. Het eerste prijzengeld van het seizoen was binnen. Een waardebon van 25 euro, armoe troef.

Op zaterdag werd er vooral gedubbeld. Onze dames, die aan het werk waren in de C2 en B2 reeks gingen aan het werk in veel kleinere tabellen. Katrien en Petra wonnen hun eerste ronde maar verloren in de halve finale. Onze meisjes hadden al beter gespeeld en lieten hier misschien wel een finaleplaats liggen. 

In de C2 reeks gingen Eva en Sofie van start in de halve finale. Ze moesten echter met het kleinste verschil de duimen leggen. Na één overwinning mocht Joke ook aantreden in de halve finale maar deze wedstrijd was meteen ook haar eindresultaat. 

Steeds vaker kiezen onze spelers er voor om niet te enkelen op tornooi. Ook hier noteerden we slechts 3 vertegenwoordigers in deze reeks. Yoni (C2) en Bjorn (B1) werden in een vroegtijdig stadium gewipt. Al zal Bjorn dat wippen niet zo erg gevonden hebben. Stijn Vanmeerhaeghe, onze nieuwe aanwinst, kon zich na een heroïsche kwartfinale plaatsen voor de halve finale. Daarin moest hij zijn meerdere erkennen in een talent van de buren van Lede, nu Aalst, Vincent Van Poeke. 

In het gemengd dubbel B1 sneuvelden Glenn, Aurelie en haar racket in de eerste ronde. Ook Petra en Katrien konden in de B2 reeks niet veel forceren. Gert was in de B1 reeks gekoppeld aan Justine Vercruysse, één van de topdames in 'den B1'. De eerste ronde werd gewonnen, in de tweede ronde was de uitschakeling nabij maar kon het tij net op tijd gekeerd worden, in de halve finale moest Tom Acke, de winnaar van vorig jaar voor de bijl. De finale tegen Stijn Lenaerts (alweer) en Tina Van Buyten werd met 2x 16 cijfers verloren. Een foutenreeks aan het begin en op het einde van de wedstrijd werd het duo fataal. 

Komend weekend strijden vele clubgenoten om de vetpotten op het tornooi van Bornem. Kom dat zien!

0 reacties: