NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G opent met een gelijkspel

Oudegem 1G begon aan zijn 4e opeenvolgende seizoen in 3e liga met een moeilijke verplaatsing naar Gentse. Bij onze tegenstand merkten we naast de vertrouwde gezichten ook 2 nieuwe spelers op: Mario en Johanna. Onze kern bleef dezelfde van vorig seizoen: Aurelie, Natasja, Nele, Bart, Glenn en Gert.

In het heren dubbel kozen we voor zekerheid door Glenn en Gert op te stellen. Toch liep het niet van een leien dakje. Glenn stapelde de fouten op en hierdoor konden Mario en Steven gelijke tred houden. Op het einde van elke set konden we toch telkens enkele punten uitlopen en zo de winst pakken.

Bij onze dames was het afwachten of ze de goede vorm al te pakken hadden. Vooral bij Natasja was dit door het vele blessureleed afgelopen jaar koffiedik kijken. Onze dames zaten echter meteen goed in de match en maakten er een spannende wedstrijd van. Enkel het eindresultaat ontbrak. Aurelie en Natasja moesten in de derde set het onderspit delven met 21-17.

Hierna begonnen we met de enkelspelen. Steven wou niet afkoelen en vroeg om onmiddellijk te starten met de eerste enkel tegen Glenn. Dit was geen probleem tot op het moment dat de shuttles getest moesten worden. Steven vond ze te traag, Glenn vond ze veel te snel. Beide heren bleven zo lang op hun strepen staan zodat er besloten werd om toch eerst de wedstrijd van Bart tegen Jonathan te spelen. Zij testen en vonden de shuttles onmiddellijk goed. Steven en Glenn zouden hun wedstrijd dan spelen met de rest van hun geteste shuttles. Best wel een pijnlijke of hilarische situatie.

De wedstrijd van Bart tegen Jonathan dan. Bart startte vrij goed en stond een beetje op voorsprong. Naar het einde van de set toe sloop er wat vermoeidheid in bij Bart en moest hij de set prijs geven. In de tweede set wisselde Bart mooie dingen af met wisselvallig spel. Het was duidelijk dat beide heren de goeie vorm nog niet te pakken hadden maar Jonathan was toch wat fitter.

Aurelie nam het op tegen Veronique. De eerste set kon Aurelie al bij al vlot winnen. In set 2 leek Aurelie het te laten schieten maar na wat woorden van op de bank kon ze zich toch herpakken en zorgde ze voor de broodnodige overwinning.

Ondertussen gingen Glenn en Steven van start zonder discussie over te trage of te snelle shuttles. Glenn liet heel wat goede dingen zien. Hij speelde snel en gevarieerd badminton. Steven heeft echter de goeie vorm te pakken waardoor elke fout van Glenn snel dubbel ging tellen. Steven won al bij al vlot maar het niveau van Glenn doet het beste verhopen voor de rest van de competitie.

Dan was het tijd voor de wedstrijd van Nele tegen Johanna. Beide speelsters hebben niet de killer slagen in huis maar hebben een wilskracht en fysiek om U tegen te zeggen. Nele kon in beide sets jammer genoeg een kleine voorsprong niet verzilveren. Maar haar vechtlust werkt ongetwijfeld inspirerend voor de rest van de ploeg en het seizoen.

Ondertussen keken we tegen een 4-2 achterstand aan. Gelukkig mochten we nog gaan mixen want dat is toch traditioneel één van onze betere disciplines. Bart en Nele zorgden als eerste voor de overwinning van de aansluiting. De eerste set tegen Jonathan en Sofie werd met enkele punten verschil gewonnen. De tweede set werd een dubbeltje op zijn kant dat met 26-24 in het voordeel van de onzen werd afgesloten.

Natasja en Gert waren ook goed op weg om het gelijkspel op het bord te zetten. Ze wonnen vlot de eerste set tegen Mario en Johanna. De tegenstander begon in set 2 beter te spelen en ze konden ons tot verlengingen dwingen. Daarin trokken we toch aan het langste eind.

In een reeks met veel gelijkwaardige ploegen is een 4-4 resultaat uit tegen Gentse zeker geen slechte uitslag. Volgende week wacht ons opnieuw een moeilijke verplaatsing naar het veld van Lokerse.