NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2H – Buggenhout 2H, ofte de 1ste match in het vagevuur van 1ste provinciale


Na een ultraspannend jaartje 3de liga werden de niet-meer-zo-jongelingen van de 2de Oudegemse herenploeg gedwongen tot een (hopelijk kort) verblijf in 1ste provinciale. De 1ste match begon al met horten en stoten. Bart kon niet meedoen, Lens kreeg het op slag aan zijn nieren van de stress en Bjorn moest zo nodig een feestje geven, luttele uren voor de 1ste pluim geslagen werd, maar deed wel mee. Ikzelf (Cedric) werd loco-ploegkapitein en besloot Jan Verwaeren op te trommelen als vervanger.

We namen het op tegen de 2de ploeg van Buggenhout, de ploeg zonder grootmeester Peter Hermans, maar met vooral nobele onbekenden. Klokslag 20u begonnen we er aan.

Ikzelf speelde de 1ste dubbel met Nils. Nils was nog achter zijn beste vorm aan het zoeken – hoe kan het ook anders na een dagje herstelwerken uitvoeren aan het gekochte huisje – maar toch wonnen we vrij eenvoudig, zonder te moeten doordrukken, van Jeroen en Nicolas.
Jan en Bjorn hadden ook weinig boodschap aan een lange match en klaarden de klus ook in 2 sets, weliswaar na een spannende 1ste.
Daarna begonnen Nils en Bjorn, het keizerspinguïnkoppel, aan hun dubbel. Bjorn wou naar het vrouwentennis gaan kijken en Nils had ook niet echt zin in een lange wedstrijd. Gevolg: winst in 2 korte sets.
Jan en ikzelf speelden dan de laatste dubbel van de avond. In de 1ste set stonden we te dromen (Van Scarlett Johansson? Of gewoon van een pintje? Wie zal het zeggen…?) en die verloren we dan ook verdiend. We werden bruusk wakker geschud door de tegenstand en besloten het hen betaald te zetten. De volgende 2 sets gingen bijgevolg vlotjes naar ons.

4-0 na de dubbels… Ideaal.

Nils en Bjorn begonnen dan aan hun enkels. (Excuus, ik ben de namen van den tegenstanders vergeten, en de uitslag staat nog niet op badmintonvlaanderen.toernooi.nl op het moment dat ik dit typ. Waarschijnlijk wel op het moment dat u dit leest, dus dat maakt het allemaal wat verwarrend, maar ja, maandag…) Bjorn verloor de 1ste set, krijste eens goed en won de volgende 2. Match binnen. Nils verloor ook de 1ste, won de 2de, maar door alle verbouwingswerken zat de conditie nog niet optimaal. Hij verloor dus de 3de, -2 puntjes voor Nils dus. (Gelukkig moet je nu -12 hebben eer je zakt.)
Daarna speelden Jan en ik onze enkels. Jan speelde al een hele avond goed badminton, en ging gewoon door op zijn elan. Winst in 2 sets. Ik nam het op tegen Nicolas, werd in de 1ste set van het kastje naar de muur gespeeld, maakte te veel fouten (maar ja, wat wil je, na 4 maanden geen enkel te hebben gespeeld, en die laatste enkel werd dan nog abrupt afgebroken door een verstuikte enkel – amai, hier staat veel ‘enkel’) en verloor dus kansloos. Maar ik begon het spel van Nicolas beter te lezen en kon in de 2de en 3de set telkens een kloof slaan en die vasthouden. Winst in 3 sets was dus mijn deel.

Een 7-1 om aan de competitie te beginnen, dat kan veel slechter. We weten ook dat dit Buggenhout niet de sterkste ploeg in de reeks is, en dat ons niveau nog ietsjes naar boven kan en moet voor de volgende matchen.
Maar alleszins, we zijn op goed gestart om ons verblijf in 1ste PBO zo kort mogelijk te houden! Vamos Oudegem 2H!

De detailuitslag, als die al ingevuld staat op het moment dat u dit leest, staat op http://badmintonvlaanderen.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=93C46338-1469-47D2-8B71-4CB6AC2E2BC5&match=50

0 reacties: