NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 6H blijft op ram koers

De ambitie werd vorige week duidelijk gesteld door onze kapitein: kampioen spelen en snel naar 4de provinciale. Halte 2: Hoge Wal H2. 6 Ertveldse D’s waren ons deel.

De dubbel- en enkelwedstrijden gingen samen van start. Stijn & Mark kregen het niet op een schoteltje, maar wonnen uiteindelijk wel in 2 sets: 17-21 en 19-21. Gorik, 2de enkel, had deze week duidelijk geen zin in drie sets. Tam? Eerste set werd makkelijk gewonnen met 7-21. In de tweede set, plaatste Gorik net iets te veel buiten de lijnen en moest hij een achterstand ophalen. Dit deed hij met verve door op de cruciale punten de tegenstander op zijn backhand weg te drukken. 19-21 en een 2-0 voorsprong.

In de tweede dubbel namen Gorik en ikzelf (Karel) het op tegen Tonnie en Jean-Pierre. Na een vlotte eerste set liep het begin van de tweede een stuk minder. Maar een uitstekende en lange reeks met mezelf als zwoegende smasher en Gorik, in ware ‘Girondins de Bordeauxstijl’, heersend aan het net, zorgden voor een droge 3-0. Intussen was Yannick begonnen aan zijn enkelpartij tegen Patrick. Een luide vloek deed me vermoeden dat het niet altijd naar wens liep, maar de eerste set werd wel gewonnen met 17-21. De tweede set was spannend tot op het einde. Een smash op matchpunt vloog net op of naast de lijn en werd wijselijk herspeeld. Yannick maakte het cool af en punt 2 naar het C2-schap was binnen. 4-0!

Over de enkel van Mark tegen Xavier kunnen we even kort zijn als de wedstrijd zelf. 10-21 en 6-21. Bedankt Mark J

Niet de beste, maar zeker de spannendste match was de derde dubbel. Hierin namen de gebroeders Peersman het op tegen Patrick en Gert. De stevige jumpsmashes van Gert zouden het ons de hele match moeilijk maken. Eerste set werd gewonnen met 17-21, maar na zwak spel en veel onnodige fouten en gemekker bleek een derde onvermijdelijk. Deze was spannend, zeer spannend. Bewezen ook de zweetplekken die onze enthousiaste support Gorik en Yannick achterlieten op de Hoge Walse sporthalmuren. Wij zaten nooit echt goed in de match en hadden ook meeval dat onze tegenstanders de nodige fouten maakten. Maar meeval was er pas echt toen Stijn op de matchpunten voor Patrick en Gert 2 op en over het net dwarrelende drops uit zijn linkerhand toverde. Het bleek genoeg om over te nemen en de derde set binnen te halen met 23-25. 7-0, it was.

In de laatste match nam ik het op tegen Gert. Zijn prestatie in de voorgaande dubbel deed me al vermoeden dat het allesbehalve makkelijk zou worden. En dat bleek. De eerste set liep gelijk op, maar langs beide kanten werden er veel fouten gemaakt. Bij 19-20 kon ik een setpunt wegwerken en de set met 22-20 binnenhalen. In de tweede set bleek de veer van Gert wat gebroken en vrij snel stond het 20-9. Het duurde evenwel nog 7 punten en enkele (aan mezelf gerichte) scheldtirades om met 21-16 een nieuwe 8-0 op het bord te zetten.

Het moet gezegd, het kostte wat meer moeite dan tegen Gentse, maar met een tweede 8-0 all happy en op koers. Next stop: Wetteren.