NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Derde gelijkspel voor Oudegem 1G

Oudegem 1G nam het in zijn 3e uitmatch van het nog prille seizoen op tegen Pluimplukkers 3G. Een nieuwe, niet te onderschatten ploeg in de reeks. Wij moesten voor het eerst sinds haar komst naar onze club onze jonge sterkhouder, Aurelie missen. Katrien werd opgetrommeld om haar te vervangen. Ook Pluimplukkers kende de nodige moeite om aan een ploeg te geraken. Door de nodige blessures waren enkel vaste waarden Arno en Bieke van de partij. Zij werden bijgestaan door Stijn Lekens, Seike en come-back girl Silke Mussche.

Door de file arriveerden een deel van onze ploeg wat laat in de nieuwe hal van de Pluimplukkers maar met enige vertraging konden we er toch in vliegen. En dat mag je gerust letterlijk nemen, onze dames Nele en Natasja zagen de pluimen letterlijk rond hun oren vliegen. Ze speelden niet de gelukkigste wedstrijd en verloren met duidelijke cijfers van Bieke en Seike. Gert en Bart hadden het ook niet onder de markt tegen Stijn en Arno. Een 20-14 achterstand was hun deel. Toen sloeg de motor echter aan en met de nodige dosis geluk kon de eerste set toch nog gewonnen worden. In de tweede set liep het vlotter en werden Stijn en Arno opzij gezet.

Ons brommetje, Nele, mocht dan aantreden tegen Seike, een haalbare kaart voor Nele. En dat bewees ze ook. Nele zorgde vrij snel voor de 1-2 tussenstand. Glenn die maakte er zelfs 1-3 van. Verlost van zijn rugblessure etaleerde hij zijn goede vorm door Arno stevig van het veld te spelen. Dat Katrien het moeilijk zou krijgen was een understatement. Silke was voor haar blessure een meer dan degelijke B1 speelster. Katrien kon nooit echt een vuist maken en Silke won vlot. Bart zagen we dit seizoen nog niet zo goed spelen. In de eerste set nam hij vlot de maat van Stijn Lekens. In het begin van de tweede set verloor Bart mogelijk de wedstrijd. Hij kwam iets teveel achter om die nog goed te maken. Zijn remonte strandde op 18. Stijn was kwam nu helemaal onder stoom en Bart nam iets teveel foute beslissingen om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de derde set.

Alweer werden de mixen beslissend en deze keer werd het wel enorm spannend. Glenn en Katrien startten als een sneltrein tegen Arno en Bieke. Beide Pluimplukkers knokten zich weer in de wedstrijd en redden in de tweede set zelfs een matchpunt. De veer bij Glenn en Katrien leek gebroken maar toch haalden ze nog bijna een 11-2 achterstand op in de derde set. Natasja en Gert verloren op hun beurt weer de eerste set tegen Stijn en Silke. De bordjes werden echter zeer snel in evenwicht geplaatst. De derde set werd een thriller. 16-16 werd 17-17, 18-18 en zo ging het door tot 20-20, toen kregen wij een eerste matchpunt en dat was meteen raak. 

De 4-4 cijfers stonden op het scorebord, een terechte uitslag. Met een 5 op 8 staan we momenteel op een tweede plek in het klassement. Binnen 2 weken nemen we het op tegen de leider Lebad 3G. 


0 reacties: