NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G steelt de punten bij Lebad 3G

Na vier speeldagen in derde liga B stond Lebad 3G autoritair op kop. De jonge ploeg pakte vier eenvoudige overwinningen tegen Lokerse, Zwijndrecht, Eikenlo en Pluimplukkers. In de voorlopige tussenstand volgenden wij op de tweede plek, met drie punten achterstand. Wat het resultaat van onze wedstrijd ook zou zijn, Lebad bleef op kop.

Lebad trad aan met zijn basisploeg maar liet hun laagst geklasseerde speelster, Febe, wel maar één wedstrijd spelen. Wij traden aan zonder Bart die naar een schoolfeest moest.

Tijdens de opwarming merkten we al op dat de vloer enorm glad was. De concierges hadden hun werk niet goed gedaan want er lag meer fijn stof op de vloer dan op de voetpaden in Peking.

Het heren dubbel tussen Glenn/Gert en Thibaut/Bert was een rare wedstrijd. Beide teams maakten vrij veel fouten er waren geen rally's en het ritme was helemaal afwezig. Gelukkig konden we na verlies in de eerste set de zaak toch nog rechtzetten in de tweede en derde set. Onze dames verging het minder goed. Ze kwamen snel op voorsprong maar na verlies van enkele punten ging het kopke van Aurelie naar beneden. Tegen het sterke duo van Lebad kon de scheve situatie niet meer rechtgezet worden.

In de enkels mochten onze dames als eerste aan de bak. Aurelie nam het op tegen Caro en Nele kreeg Febe als tegenstander. Aurelie had heel wat last met de krachtige slagen van Caro. Na een gelijkopgaand eerste deel van de eerste set kon Caro een kloof slaan. Een zelfde spelbeeld in de tweede set tot Aurelie haar voet omsloeg. Aurelie verbeet echter de pijn en bleef vechten als een leeuw. Uiteindelijk strandde ze op 17. Nele leek op haar beurt helemaal geen moeite te hebben met het spel van Febe. Bijna elke korte bal resulteerde in een punt. De eerste set werd vlot gewonnen. In de tweede set bood Febe iets meer weerstand maar Nele kon de wedstrijd toch gecontroleerd winnen.

Bij de mannen mocht Gert het opnemen tegen Bert en Glenn tegen Michiel. Zelf had ik tegen Bert enorm veel last van de gladde vloer en een lichte buikspierblessure hielp me ook al niet. Maar goed, zelfs zonder deze excuses zou het heel moeilijk zijn om tegen Bert en zijn lange linkse arm te winnen. Glenn kon tegen Michiel de goede vorm van de laatste weken niet echt doortrekken. Michiel is natuurlijk niet de minste, vooral zijn forehand verdediging is er één om jaloers op te zijn. In de eerste set maakte Glenn teveel fouten om te kunnen winnen. Eenzelfde scenario leek in de maak in de tweede set toch Michiel bij 20-16 vier matchpunten kreeg. Glenn werkte ze echter één voor één weg en door zes punten op rij te maken sleepte hij een derde set uit de brand. Die derde set werd een thriller van formaat. Glenn kreeg enkele matchballen maar kon ze niet afmaken. Tot Michiel een clear liet vallen die iedereen binnen zag maar Michiel gaf hem buiten. Op een volgende betwistbare pluim werd dan een let in ons voordeel gegeven waardoor we nog even door konden gaan. En zo werd het ondertussen 28-28. Glenn maakte toen het punt op Michiel zijn service en bij de volgende pluim ging Michiel opnieuw in de fout waardoor Glenn de winst kon pakken. De supporters moesten even bekomen van de stress.

En op die manier bleef het extreem spannend. In de mixen kunnen we vaak nog iets recht zetten maar tegen de sterke duo's van Lebad zou dit toch heel moeilijk worden. Glenn, volledig bekomen van zijn enkel en Nele wonnen verrassend de eerste set met 22-20 tegen Thibaut en Caro. Dit tot frustratie van Thibaut. In de tweede set lieten Glenn en Nele de teugels los en werd er zwaar verloren. Ook in de derde set kwamen ze op een 11-3 achterstand. Maar in de zone van de waarheid kregen ze bij Lebad toch vaak last van faalangst. Glenn en Nele werkten de achterstand vakkundig weg en kregen enkele matchpunten. Deze werden door Lebad opgehaald waardoor ook hier verlengingen beslissend zouden zijn. Gelukkig viel de pluim goed langs onze kant en werd het vierde punt van de avond binnen gehaald.

Gert en Natasja konden voor de overwinning zorgen door Michiel en Stefanie te verslaan. De wedstrijd kende een heel wisselvallig spelbeeld. Zo konden wij in de eerste set een stevige achterstand ombuigen in een ruime overwinning. In de tweede set konden we dan weer geen aanspraak maken op winst. En ook in de derde set kwamen we op achterstand. Maar toen het er echt om deed konden wij opnieuw de punten maken en zo wonnen we het pleit tegen Lebad met 3-5.

Gaan winnen op het veld van de ongeslagen leider is een heel mooie opsteker voor de ploeg. In de rangschikking naderen we nu tot op één punt van Lebad. Volgende week hopen we onze heenronde positief af te sluiten op het veld van Zwijndrecht 3G.