NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Eindelijk kampioen...een laatste wedstrijdverslag


14 april 2013, het was de eerste echte lentedag van het jaar en de avondzon scheen over de beverse velden...
Dat zou het begin van een bestseller kunnen zijn, maar dit verslag heeft meer weg van een zenuuwslopende triller met de nodige dosis spanning!

Mark, Gorik, Yannick en mezelf moesten tegen Beveren winnen om de titel in 5de prov. A binnen te halen en dit zonder marathonman Karel, die wel nog de kracht in zijn benen had om ons te steunen en te kalmeren.

Mark en Gorik namen het in de eerste dubbel op tegen Roan en Tim. Roan begon het seizoen als D speler, maar stond die avond als kers vers C1 aan de zijde van zijn vaste dubbelpartner Tim, net C2 geworden. Mark en Gorik hadden het niet onder controle in set 1 en verloren met 21-16. Het eerste moment van twijfel. Het bleek echter Gorik zijn dagje te worden, want in set 2 en 3 stond er geen maat op mister "C" ,aanvallend en met panache wonnen ze set 2 en 3 met 13-21 en 12-21. Ondertussen hadden Yannick en ik(4de dubbel), de eerste set gewonnen tegen Wong en Jelle met 12-21, maar in set 2 kwam Wong beter in zijn spel en maakten we iets te veel fouten en stonden we terug gelijk na 21-19 verlies in set 2. Set 3 en alles terug onder controle en winst met 7-21.
2-0 en in de 2 en 3 dubbel kregen we dezelfde beverse duos voor de kiezen. Mark en Yannick namen het op tegen Roan en Tim, een gelegenheid voor Yannick om iets recht te zetten na zijn verlies tegen hen op het toernooi van Wetteren. Maar Mark verloor nog nooit aan de zijde van Yannick en dat zou vanavond ook niet gebeuren. Winst met 15-21 en 18-21. Gorik nog steeds op dreef nam samen met mij de maat van Wong en Jelle. 18-21 en 12-21.

YES 0-4 en bijna kampioen, Mark en Gorik op respectievelijk de 1ste en 2de enkel, wat kon er mis gaan? Wel,...Mark verloor de eerste set met 21-13 en zat fysiek kapot en Gorik, wel die stond 11-2 achter in set 1 en stond te vloeken...Speelt de stress nu mee en hoe gaan we er mee om? Mark herpakte zich en won set 2 met 9-21, maar stierf een 2de maal in set 3 en bij 27-26 ging hij letterlijk door zijn knieën, maar steunend op zijn racket hield hij zich overeind. Hij won uiteindelijk met 29-30, maar Mark was zich daar niet meer 100% van bewust en kwam pas enkele minuten later terug recht te staan. Ondertussen was het kampioenschap al binnen, want wat in de eerste set bij Gorik nog misliep 21-11, had hij rechtgezet in set 2 en 3, 17-21 en 16-21 en met een luide kreet werd het kampioenspunt bezegeld! Er werd ook nog verloren, want ik kon op geen enkel moment een vuist maken tegen Tim, maar daar zat de decompressie, opluchting, mindere focus voor iets tussen. Ik verloor met 21-15 en 21-13, maar de titel was binnen. Yannick kon zijn laatste punt voor zijn C2 klassement winnen en dat deed hij ook, al deed Jelle er alles voor om hem te doen ver twijfelen. 17-21 en 19-21. Proficiat Yannick.

BCO H 6 kampioen....eindelijk ...en nu naar 4de!
De flessen knalden in de kleedkamer en nadien zijn we met ons allen naar `t Stad getrokken voor een heerlijke pitta, véél pintjes en leute. We vierden nog Karel zijn 33ste verjaardag en gingen nog hikkend naar huis:-) (hé Mark)

Als trotse captain van H6, bedank ik alle spelers en onze klasse invaller Koen voor dit leuk seizoen op en naast het veld. Ik hoop volgend seizoen weer zij aan zij met jullie te staan in 4de en ja Gorik wij rekenen op jou:-)

Stijn

Nog wat beeldmateriaal van onze laatste uren van het voorbije seizoen. (snel online)

0 reacties: