NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Heren 2 eenvoudig opzij gezet door Pluimplukkers 4H

Beste clubgenootjes en occasionele bezoekers van de site,

Deze keer geen al te groot enthousiasme van mijn kant om er terug een pareltje van een verslag van te maken. De prestatie van ons ploegje (en dus ook mezelf) op het veld van Pluimplukkers was niet echt denderend te noemen. Duidelijk verlies met zware 6-2 tegen een nochtans gehavende 4e Gentbrugse herenploeg. Tom Van Acker was van de partij in de sporthal, niet als speler, maar als geblesseerde supporter. Hij had namelijk daags te voor zijn enkel verzwikt op het tornooi van Brugge. Maar een grote club als PP heeft er geen moeite mee om wat vervangspelers te laten aanrukken, volk genoeg, waaronder ook A-speler Robin Van Landeghem. Hun volste recht om dat te doen natuurlijk, want ze hebben de mogelijkheden. Alleen echt niet leuk voor ons dat ze, net als in de heenmatch, een speler inroepen die in de praktijk in een hoger geklasseerde competitieploeg speelt. Maar zo kennen we nog ploegen in onze reeks. In ieder geval, mochten wij als ploeg die mogelijkheid ook hebben, zouden we het waarschijnlijk zelf ook doen. We willen niet hypocriet zijn ;)

Glenn en Roel gingen in de 1e dubbel van start tegen Wim en Hans. Een snel verloren 1e set, maar de 2e set kwamen ze er een beetje door. Helaas was de gemaakte vuist niet groot genoeg, verlies in 2e sets. Ondertussen speelden Matthias en ik de 4e dubbel tegen Tom en Piet. Ik kan niet zeggen dat Matthi en ik alvast overliepen van zelfvertrouwen om de klus te klaren. Veel gedwongen en ongedwongen fouten, en een goed solide duo aan de overzijde van het net. Duidelijk verlies in 2 sets, niet in geringe mate gehinderd door mijn werkelijk verbluffende service die telkens het net in ging. Frustrerend!

Cedric en Jan vochten in de 2e dubbel een spannendere strijd uit tegen Piet en Hans. Evenwichtige match tussen beide koppels die eindigde in 20-22 stand in de 3e set. 4e dubbel: Matthias en Jan tegen Wim en Stijn Lekens. Helaas kunnen we over deze match kort zijn, duidelijk verlies in 2e sets. 3-1 achterstand. Het beloofde dus weer moeilijk te worden om de overwinning binnen te halen. Maar met de rug tegen de muur gaat ook!

De 1e enkel van Glenn tegen Robin was natuurlijk geen cadeau. In ieder geval hoopten we toch op een stunt van onze youngster. Glenn speelde goed en ging lang mee in de rally's, wat tegen Robin wel eens van pas kan komen. Ondanks het goede spel verlies in de 1e set met 21-18. Aan het begin van de 2e set speelde Robin iets minder goed en maakte wat meer foutjes. Glenn bleef kalm en kwam een aantal punten voor te staan. Enkele shuttles "net buiten" maakten Glenn wat zenuwachtig, zorgden voor een reeks unforced errors en Robin kroop langzaam terug. Glenn kreeg nog een setpunt, maar kon deze helaas niet verzilveren, verlies met 23-21. Pech! Een stuntje had er misschien wel ingezeten... wie weet.

In de 2e enkel nam Cedric het op tegen Hans. Cedric had niet veel moeite om zijn eigen spel op te leggen en won vlot met 17 en 11. Roel speelde 3e enkel tegen Wim. Wim, als goeie enkelspeler, liet Roel geen kans om in de match te komen. Roel was ook niet bij machte om het tij te keren en verloor met 2 keer 21-11. De kloof was nu onoverbrugbaar geworden (5-2) om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Mijn match tegen Stijn Lekens was hierdoor niet meer bepalend. Invaller Stijn is C1, maar dat zal niet lang meer duren. Zijn tornooiresultaten bewijzen dat het nog een kwestie van tijd is dat hij officieel B2 is, en in de praktijk is hij het zeker waard. De 1e set ging goed op en we bleven qua cijfers dicht bij mekaar. Op 17-18 in mijn voordeel was er even een oponthoud over een discutabel punt, maar wedstrijdleider Andy loste dit op. Nipte winst met 19-21. Een beetje tactisch advies van ploeggenoten (meer aanvallen zeker?) deed in de 2e set de wedstrijd in het voordeel van Stijn kantelen. Hij ging steeds meer pluimen halen en viel aan op de juiste ballen. Zelf was ik niet meer bij machte om hierop een antwoord te vinden en maakte te veel fouten. Verlies met 13 en 15 in de 2e en 3e set.

Duidelijke en verdiende overwinning voor Pluimplukkers. Voor ons betekent het dat ons situatie in de stand van 1e provinciale er redelijk penibel uitziet, maar nog niet hopeloos. Vorig jaar hebben we er ons ook uit gered. Maar niet getreurd, alles kan, en volgende week hopen we daar iets aan te doen in de ontmoeting tegen Lokerse 2H. "Kotjen open!" zou ik zeggen, en "Yes, we can" mag er ook bij. De sandwiches achteraf in de nette en fris ruikende kantine waren zeer lekker, dank u wel! In ieder geval, nog veel geluk met jullie nieuwe cafetaria-uitbater ;)

Nils

0 reacties: