NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

6 op 6 voor Oudegem 1H

Vandaag kreeg Oudegem 1H het bezoek van de Valkaart. De Valkaart speelde vorig jaar kampioen in West Vlaanderen en bekleedt momenteel de laatste plaats in onze reeks. In zijn eerste wedstrijden kon De Valkaart echter niet rekenen op zijn beste team.

In onze dubbels stonden we voor een moeilijke opgave. Het duo Wouter Naert - Stijn Meirman verloor in de afgelopen 2e gemengde liga competitie maar 1 wedstrijd. Glenn en ikzelf konden dit onmiddellijk ondervinden. Nog voor we goed begonnen waren ging de eerste set al naar onze tegenstander. In de tweede set kwamen we voor maar maakten we uiteindelijk toch te veel fouten om aanspraak te maken op de overwinning. In de vierde dubbel konden Michaël en Bart vlot winnen. Ook Glenn en Michaël wonnen eenvoudig tegen hetzelfde duo. Bart en ikzelf sleepten er tegen Stijn en Wouter een derde set uit. Daarin maakten we echter teveel foute en verloren. 2-2 was een logische tussenstand. Elk punt meer was een onverhoopte bonus geweest.

Michaël mocht alweer de spits afbijten. Tot nu toe blijft Michaël mister 100% want hij won eenvoudig. Al moet het gezegd dat hij nog niet de moeilijkste tegenstanders voorgeschoteld kreeg. Hierna speelde Glenn tegen Jonas, een goeie jonge B2 speler. Glenn had hem na de dubbelspelen echter wat onderschat en dat resulteerde in verlies in de eerste set. Glenn herpakte zich maar Jonas bleef mooi weerwerk bieden tot een kramp, bij een 13-10 stand, Jonas belette om verder te spelen. Ikzelf mocht het opnemen tegen Stijn. In de eerste set schoot ik traditioneel snel uit de startblokken. Ik bouwde een grote voorsprong op en won gecontroleerd. In de tweede set pastte Stijn zijn spelstijl aan en tot een 14-13 stand bleef het spannend. Na een lange rally begon Stijn wat meer fouten te maken en ik kon al bij al gemakkelijk winnen. De wedstrijd van Bart tegen Wouter was er nog eentje voor de statiestieken. Tegen betere spelers kan Bart altijd iets meer en dat wou hij ook laten zien. Bart speelde een degelijke wedstrijd maar moest toch het onderspit delven tegen de sterkste speler uit onze reeks.

Door deze overwinning behalen we een 6 op 6 in onze eerste wedstrijden. Een perfecte start dus. In onze volgende wedstrijden zullen we moeten bevestigen. Kunnen we die wedstrijden winnen dan mogen we stilletjes dromen van de titel. Maar zo ver is het nog lang niet.