NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3H zet koers verder

en dan nu een meer gedetailleerd verslagje!

Na meer dan een maand op non-actief, mocht de derde herenploeg nog eens aantreden om de terugronde in te zetten. Tegenstander van dienst was, inderdaad, Drive. In de heenronde versloegen we hen met 0-8, maar zonder de geblesseerde Koen en Drive met een extra versterking, kon deze ontmoeting nog interessant worden.

Traditioneel begonnen we met de 1ste en 4de dubbel. Ikzelf en Jan speelden niet de match van ons leven, maar werden nooit echt onder druk gezet. Logische winst als gevolg. Chris en Karel verliep het anders: na een -qua niveau- teleurstellende 1ste set, wisten Chris en Karel zich te herpakken in de 2e set (21-10). Iedereen dacht dat ze dit gingen doorzetten in de beslissende derde set, maar jammer genoeg kwamen ze van in het begin op achterstand die ze nooit meer zouden goedmaken. 1-1 was de tussenstand, een kleine verassing. Hierna gingen ik met Chris en Jan met Karel aan slag. Ik en Chris kregen het nooit lastig en het ongeïnspireerde badminton van de tegenstander maakten het een koud kunstje: met 7 en 10 waren we snel terug het plein af. Jan en Karel hadden ook een Blitzstart genomen in hun dubbel, maar de terugslag kwam er in de 2e set. Een kleine burnout zorgde ervoor dat ook hier een 3e set moest gespeeld worden... aiai onze statistieken! ;)... Maar in de derde set maakte het duo korte mette met de dendermondse tegenstander. 3-1 na de dubbels, we konden met een goed gevoel beginnen aan de enkels.

Omdat ik de laatste tijd wat ritme tekort kwam, hadden ik en Jan besloten om te switchen in de enkels. En het wierp zijn vruchten af! Jan, gewapend met een loeiharde smash, had geen enkel probleem met Ben en kwam al snel supporteren voor mij. Ikzelf had in het begin van de 1ste set het gevoel op wolkjes te badmintonnen en zette door tot 17-10, maar toen werden het donderwolkjes! Het werd 20-20 en dankzij foutjes van mijn tegenstander kon ik met 22-20 winnen. Tweede set, same story, opnieuw een fikse start en dan wat gesputter, 21-19 werd het verdict. De overwinning was binnen!!
Chris moest het op zijn beurt opnemen tegen het ego van Dendermonde en nadat hij dit ego wat had getoomd in de 1ste set, ging naar eigen zeggen het licht uit in de 2e en 3e set, jammer verlies, er zat meer in! Karel nam het op tegen dezelfde tegenstander als de heenronde waar hij met gemak van won destijds. Hoewel wat moeizamer, kon hij dit verhaal overdoen en haalde hij opnieuw een punt binnen om C2 te worden!

6-2 was dus de eindstand, een mooie overwinning om de terugronde in te leiden. Op naar de volgende match!