NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2H start sterk aan de terugronde

De 2de herenploeg van Oudegem vatte zijn terugronde gisteren aan tegen Pluimplukkers 4H. In het begin van het seizoen werd daar verloren met 5-3, maar toen waren we niet op voltallige sterkte (alcohol en andere problemen speelden de ploeg toen parten). Gisteren waren we wel op volle sterkte en ikzelf, Cedric, maakte mijn come-back na begin oktober een slippertje gemaakt te hebben en een krak in het knietje gevoeld te hebben. Wie nog een come-back maakte na nog veel langer blessureleed, was Gerrit Smissaert! In het verleden hebben we vele veldslagen met deze jongeling uitgevochten, en we konden deze dus onverwachts nog eens overdoen.

We hadden er vertrouwen in en hadden zin om er aan te beginnen.

Nils en ik begonnen met de 1ste dubbel tegen Koen en Gerrit. De 1ste wonnen we vrij vlot, de 2de liepen we steeds achter de feiten aan. Op het einde zetten we nog een eindsprintje in en, geholpen door de foutenlast bij de tegenstander, wonnen we ook die.

Roel was ondertussen begonnen aan zijn enkel tegen Pieter. De eerste verloor Roel zwaar, het gekreun en gesteun was niet weg te denken. Gelukkig voor de ploeg herpakte Roel zich en wist de resterende sets te winnen. 2-0.

Jan en ik namen het in de 2de dubbel wederom op tegen Gerrit, deze keer spelend met Gilles. We speelden iets te laks, de tegenstand speelde goed. Gevolg, verlies in set 1. In de 2de set krikten we ons niveau op, maar de tegenstand deed hetzelfde. Op het einde maakten zij net iets meer fouten, en wij bleven secuur en goed aanvallend spelen. De derde set zou uitsluitsel brengen. Jan en ik gingen gewoon op ons élan door en wonnen vrij vlot.

Hierna was het aan het Keizerskoppel en Team Waeren hun beurt. Het Keizerskoppel (Nils/Bjorn) toonden nog eens waarom ze zo genoemd werden. Beiden vielen goed aan, stonden agressief op het terrein en wonnen vlot van Pieter en Gilles.

Voor Team Waeren (de neefjes Roel en Jan) verliep het iets minder vlot. Zij gingen stevig de boot in tegen Arne en Koen.

4-1. We stonden er goed voor.

Ik mocht enkelen tegen Gerrit, jaren geleden dat dat nog gebeurde. Ik nam een vliegende start, Gerrit kwam duidelijk nog matchritme te kort. Een duidelijke winst was mijn deel. De 2 punten waren binnen.

Kort daarna had Nils ook gedaan met zijn enkel tegen Koen. Nils kwam nooit in de problemen en maakte het koel af.

Bjorn nam het in de laatste enkel op tegen Arne. De 1ste set werd een thriller van formaat en eindigde op 25-26 in het voordeel van Arne. Maar Bjorn is een bijtertje en als hij voelt dat er een epische match zit aan te komen, kan hij altijd een tandje bijsteken. Ook deze keer was dit het geval. 21-14 winst in de 2de voor ons kreunertje. Ook in de 3de set stond Bjorn steeds voor en ook hij maakte het koel af. 21-17!

En een 7-1. Dat doet deugd! We zijn dus goed begonnen aan de terugronde. Als we ook onze inhaalmatch tegen Lokerse 3H kunnen winnen, staan we zeer safe in het klassement. we hebben er alleszins zin in! De 'moral' zit goed, iedereen staat met plezier te spelen, het niveau kan nog een tikje omhoog, maar dat komt tegen volgende week in orde! Oudegem 2H staat er weer.

Detail

0 reacties: