NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Gert en Glenn schitteren op Vlaamse Kampioenschappen

Afgelopen weekend namen Nele, Cedric, Nils, Michael, Lens, Gert en Glenn deel aan de Vlaamse Kampioenschappen die dit jaar georganiseerd werden door Olve in Edegem. De aanwezigen zagen een strak georganiseerd toernooi waar elke match met umpire werd gespeeld, naar het einde van de dag toe waren deze umpires volgens mij even afgepeigerd als de spelers zelf. Maar de voornaamste vraag blijft natuurlijk: wat kon Oudegem betekenen op dit prestigieus tornooi?

In het mixspel zagen we Gert & Ann-Sofie een sterke eerste wedstrijd spelen tegen het duo Lauwers/Demuylder, hoewel Ann-Sofie haar eerste set tevens als opwarming moest dienen - ze werd op het plein geroepen op het moment dat ze pas de zaal betrad . Het speelde hen echter geen parten en wonnen met 21-16 & 21-11. Ook Lens & Nele toonden progressie t.o.v. vorig jaar en konden hun eerste wedstrijd winnen tegen Laurens Pluquet en Joke D"Hondt (in alle eerlijkheid moet wel gezegd worden dat deze twee zeker niet hun beste niveau haalden). met met tweemaal 21-18 konden ook zij doorgaan naar de tweede ronde.
Deze tweede ronde werd meteen ook voor beide teams de eindstreep van deze kampioenschappen. Gert en Ann-Sofie konden de tweede set in verlengingen nog binnenhalen, maar de derde set ging kansloos naar Wout Naessens & Kathleen Verspreet. Hoewel Lens en Nele bij momenten hun beste mix ooit aan het spelen waren was het toch de ervaring / klasse van Jan Declerq & Nele Hayen die een kleine achterstand in beide sets kon ombuigen naar winst. Oudegem ging met 21-17 en 21-18 de boot in.

Over naar de dubbels. Nele kon dit jaar niet met Debbie (B2) aantreden en haar zoektocht naar een gelegenheidspartner resulteerde in Saskia Vereecke, een jonge speelster van Pluimplukkers met heel wat in haar mars. De eerste wedstrijd werd in een verre uithoek gespeeld, maar vanop afstand was het nagelbijtend supporteren tot de finish. Het geluk zat aan Oudegemse zijde en de eerste match werd in de derde set met 22-24 gewonnen van het duo De Roover/Van Den Eynde. In de tweede wedstrijd kwam Nele een oude bekende tegen waar ze op het vorige VK in twee sets van verloor. Jammer genoeg moesten deze keer Nele en Saskia in de derde set de rol lossen tegen de showqueens Petra en Evi. Toch mag Nele terugblikken op een geslaagde tweede deelname!

In het heren dubbel zagen we een wisselde prestatie van Lens & Cédric. In de eerste set volledig werden ze volledig overrompeld door het snelle spel van Arno & Kris en verloren ze even snel de set als dat Gert iets ging gaan halen om te drinken. De tweede set werd het niveau aan Oudegemse zijde opgekrikt en er werd zowaar een derde set uit de brand gesleept! Deze derde set kende jammer genoeg veel rechtstreekse fouten van onze kant en we konden opnieuw geen vuist maken. Exit Oudegem.
Beter verging het Nils en Michael. In een knappe wedstrijd tegen Naessens/Van Herck hielden ze de druk op de ketel en klaarden met mooi badminton de klus in twee sets (21-19 21-19). Hierbij kregen ze een ticket om het eerste reekshoofd Van Dyck/Roeymans te bekampen. Dhr. De Saedeleer vond dat dit niet onopgemerkt mocht voorbijgaan en in ware Wickmayer stijl werd de kinesist al na enkele punten op het plein gevraagd om een schaafwonde van Michael zijn elleboog te verzorgen. Bloed mag nu eenmaal niet op een badmintonplein, maar het leverde toch een grappig zicht op. De eerste set werd daarna vrij snel verloren, maar in de tweede set kon Oudegem lang meestrijden. Jammer genoeg haalde de tegenstander de finale jump en strandden Nils en Michaël in de tweede set van de tweede ronde.

zoals de titel van dit verslag al deed vermoeden, kwam de prestatie van vorig weekend van Gert en Glenn. Opgesteld als 2e reekshoofd, maar op een Vlaams Kampioenschap wil dit niet veel zeggen. Omdat ze werden vrijgeloot voor de eerste ronde, moesten Gert en Glenn pas laat aan de bak. Hun eerste tegenstander was David Hesters (waar ze op het PK nog nipt van verloren), maar deze keer met Arno Temmerman. Het niveauverschil was duidelijk te merken en Oudegem maakten in 2 sets kipkap van David & Arno. Een plaats in de kwartfinale werd al bereikt en daar wachtte het sterke duo Thomas Maes & Bert Schnabel. De bookmakers waren Gert en Glenn niet gunstig gezind, want het merendeel tipte op Thomas & Bert. Na een verloren eerste set raapte Oudegem de moed op en kwam het in de tweede set tot verlengingen. Gert en Glenn wonnen deze met 22-20 en gingen verder op hun elan zodat ze met 21-13 als eerste Oudegemse duo (tot zover ik kon researchen) ooit de zondag van de Vlaamse kampioenschappen haalden!

In deze halve finale haalden ze in de eerste set naar eigen zeggen hun beste badminton ooit boven en pakten ze de winst in de eerste set met 21-18. Jammer genoeg eindigde daar het succesverhaal. Geert Provoost en Helger Van Werde (later de Vlaamse Kampioenen) staken een tandje bij en ook de nervositeit begon de kop op te steken bij Gert en Glenn. In drie sets gingen ze finaal ten onder, maar kunnen terugblikken op een meer dan geslaagd weekend: de Vlaamse kampioen in het enkelspel (David Hesters) en mix (Thomas Maes) eruit gekegeld en als enige een set kunnen pakken van de Vlaamse kampioenen Van Werde/Provoost. hiervoor bestaat maar 1 woord: Sterk. Met hoofdletter S. Proficiat!

En het enkelspel? Ach, dat hebben we geschonken aan de minder begenadigde dubbelaars/mixers ;)

Tot zover het relaas over de Vlaamse Kampioenschappen. ik heb dit niet meer gecontroleerd op taalfouten (geen tijd meer), dus ik excuseer me al op voorhand aan onze taalnazi's

0 reacties: