NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3G rondt heenronde af in schoonheid

Na de clash tegen 4Ghent was het voor de derde gemengde ploeg een maand wachten vooreer we terug aan de bak mochten. Terug met een volledig team konden we tegen de tegenstander van dienst, Gentse 2G, strijden om de laatste twee punten van de heenronde.

De herendubbel startte dramatisch. Jan had in geen 3 weken een pluim geslagen en een hoge foutenlast zorgde voor een snelle achterstand die we in de eerste set niet meer goed konden maken. Gelukkig kwam de routine snel terug en ging het niveau bij ons in stijgende lijn tijdens de 2e en 3e set. Intussen hadden onze dames al het beste van zichzelf gegeven en wonnen hun wedstrijd in 2 sets: alle 6 hun dubbelwedstrijden konden ze winnend afsluiten!
Met een 2-0 voorsprong konden we geruster naar de enkels verder gaan, waar we toch hoopten op minstens 2 overwinningen. Davy botste op een sterke Pieter, maar helemaal onder de markt had die laatste het niet. Davy, met een condititie die in Oudegem geen gelijke kent, was vanouds niet tevreden over zijn spel. Ook Katrien moest ietswat verrassend haar meerdere erkennen. De eerste actie na haar enkelspel gaf onmiddellijk ook de verklaring waarom ze niet op haar beste kon spelen: met een opstekende griep en een weerbarstige maag is het nu eenmaal moeilijk spelen. Lens werd inmiddels toch wat nerveuzer, maar zag Brenda na een heel sterke wedstrijd winnend afsluiten en zag ook Jan het beste van zichzelf geven tegen Jeroen. Zo kwam de verhoopte 4-2 tussenstand toch op het scorebord.

In de mixen had Gentse denk ik gehoopt op minstens een 3-3 tussenstand. Pieter zette zich als 2e mix en liet Jeroen opdraven tegen mezelf en Katrien. Door een vlotte matchwinst zonder al te diep te gaan ging Oudegem hiermee met de overwinning aan de haal. Gentse haalde daarna in een 3-setter toch nog de 5-3 binnen tegen Petra en Davy.

Een zuinige zege tegen een sympathiek Gentse. Voor ons is het nu even rusten tot februari, zij die een winterslaap kunnen gebruiken mogen nu rustig indommelen. Intussen kunnen we kijken of de tegenstand nog wat puntjes laat liggen?

0 reacties: