NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Bjorn bezorgt Oudegem 2H een belangrijke overwinning tegen Drive 2H

Zoals gewoonlijk speelt Heren 2 bij elke ontmoeting in 1e provinciale een "cruciale" wedstrijd. De strijd tegen de degradatie is sinds het begin van het seizoen latent aanwezig, de druk om te "moeten" winnen blijft dus steeds groot. Deze keer was dat niet minder het geval tegen rechtstreekse concurrent en buur Drive. Voor beide ploegen een belangrijke vierpuntenmatch met als inzet een plaatsje in de lage middenmoot, op kleine afstand van de degradatieplaatsen.

Eerste probleem was de ploeg samen stellen. Roel kampte met een opspelende oude blessure aan de rug, ondergetekende zat met een "nieuwe" schouderblessure aan de kant en Matthias verkoos om deze wedstrijd niet te spelen (ongetwijfeld zullen de naweeën van het clubetentje de avond ervoor wel een rol gespeeld hebben). Maar gelukkig hadden we nog onze supersub Bjorn in de kast steken, en iedereen zal het geweten hebben, Sies was there. Voor de eerste maal dit seizoen dus slechts met vier om de match te beslechten.

Onder de vocale steun van de bankzitters, de ranke spelersvrouwen, onze kersverse nieuwe voorzitster en een verdwaalde meeuw uit Burst gingen de dubbels 1 en 4 van start. Cedric en Glenn namen het op tegen Bart en Sven. De 1e set werd vlotjes binnengehaald. De 2e set was gelijkopgaander, maar eindigde eveneens in het voordeel van Aaghem. Bjorn en Jan speelden dubbel 4 tegen Ive en Geert en stevenden, zo leek het, af op een snelle winst in 2 sets. Maar op het einde van de 2e set begon de motor te sputteren en werd die set nog in extremis verloren met 19-21. In de 3e set konden ze geen vuist meer maken er werd er verloren met 15-21.
In dubbel 2 speelden Glenn en Bjorn de eerste keer dit seizoen samen, tegen Bart en Geert. Winst in 3 sets, enkel de 2e set ging nipt verloren met 23-25, maar in ieder geval een mooie overwinning. Cedric en Jan gaven ondertussen in dubbel 3 partij aan Ive en Sven. Thrillertje in de 1e set die door de Oudegemnaar en de Landegemnaar werd binnengehaald met 24-22, ook al waren ze een hele set op achtervolgen aangewezen. In de 2e set werd de lijn doorgetrokken en werd resoluut de zege met beide handen gegrepen.
3-1 na de dubbels, mooie uitgangspositie, de gehoopte tussenstand, het zag er goed uit!

Jan ging als eerste van start in de 3e enkel tegen Ive. Jan speelde goed in de 1e set, maar kon dat niet verzilveren, nipt verlies. In de 2e set schoot de foutenlast de hoogte in. Het bleef nog wel spannend, maar uiteindelijk was Ive toch te sterk voor Jan. Cedric nam het ondertussen op tegen Sven voor wat de raarste match van de avond ging worden. In de 1e set kon Ce nog vlot winnen (met het bijhorende licht arrogante vingertje ;) ), maar de 2e set liet hij te vlot van zich afsnoepen. Gelukkig kon hij zich herpakken in de beslissende set en bouwde een relatief grote voorsprong uit tot 19-13. Cedric liet zich echter vangen aan "ik moet dat hier snel afmaken met geforceerde aanvallen", en kon de punten niet afmaken. Het begon allemaal in het kopke te kruipen en paar discussiepluimen kwamen dit ook niet ten goede. En wat er zat aan te komen, gebeurde ook, verlies met 20-22. De racketten en de flessen Spa (zonder dopsel) vlogen weer in het rond. Begrijpelijk, het was ook een match die hij niet had mogen verliezen (ondanks de betwistbare pluimen) en die ons naar alle waarschijnlijkheid nu al de overwinning had opgebracht.

Over Glenn tegen Bart kunnen we kort zijn, wat voor Glenn zeker positief te noemen is, voor Bart iets minder. Bart had het niet onder de markt tegen een sterke Glenn, vlotte winst in 2 sets was het logische gevolg.
4-3, tijd om de man met het veel te kleine en strakke bezwete Eurogames T-shirt in actie te laten komen. Niet dat Bjorn zijn T-shirt verkeerd gewassen had, maar een sixpack laten tonen aan het publiek kan soms ook belangrijk zijn. Bjorn moest het dus in ieder geval "doen" deze avond. Gesteund door de aanmoedigingen, snelde Sies naar verrassend vlotte winst in de 1e set tegen Geert. De 2e set bleef daarentegen meer in evenwicht. Bjorn maakte iets meer fouten (afgeleid door de volleybaldames in de cafetaria die hem aan het bekijken waren? Zou het kunnen? Ik zou er in ieder geval last van hebben, maar ik zou ze zeker niet tegenhouden om te kijken). 20-22 verlies. Alles op de laatste set dus, waarin Bjorn zeer snel een grote voorsprong uitbouwde. Beide heren zaten er fysiek wat door, maar Bjorn kon zijn voorsprong met zijn typisch gedrevenheid behouden. Winst met 21-13! Fisjtjen! Gelukkig, want ik denk niet dat Cedric anders goed zou geslapen hebben ;)

Belangrijke overwinning, 9 punten zijn al binnen waardoor we voor eventjes op een 4e plaats terechtkomen. Maar alles zit nog dicht bij mekaar in 1e provinciale. In ieder geval houden we al zeker de twee Lokerse ploegen achter ons, en indien Drive nu woensdag geen overwinning pakt tegen Badlove, blijven ze ook achter ons staan. De strijd is in ieder geval nog niet gestreden, we moeten zeker nog wat punten sprokkelen, tegen Latem bijvoorbeeld? Misschien kunnen we opnieuw stunten, wie weet. In ieder geval, er is nu een beetje druk van de ketel, een klein beetje meer ademruimte, dat is al een overwinning op zich. Of durven we al hoger te mikken?...

Nils

1 reacties:

Anoniem zei

Er waren inderdaad betwistbare punten, maar zelfs dan had ik nog moeten winnen, goed gezien, Nils. :-) Maar Nils, wat je slecht had gezien, is het volgende. Er stond wel degelijk een dop op de fles, zelfs goed vastgedraaid! Die spatte gewoon kapot bij impact met de muur! Doppen van Spa, niet te betrouwen. :-) En ik had inderdaad niet goed geslapen als Bjorn niet had gewonnen. Dat heb je dan weer wel goed gezien, Nils. :-)