NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Derby van BC Oudegem eindigt op een gelijkspel

Gisteren speelden voor het eerst in de geschiedenis 2 van onze damesploegen het tegen elkaar op. De tweede ploeg was gebrand om onze eerste ploeg het vuur aan de schenen te leggen. Sommigen geloofden zelfs in een stunt. Oudegem 1D moest ten strijde trekken zonder sterkhouder Saskia, Oudegem 2D was voltallig.

Het was onze 2e ploeg, die voor het eerst in zijn nieuwe opstelling aantrad, die het sterkst uit de startblokken schoot. Katrien en Marleen verloren nog wel van het geroutineerd duo Isabelle en Nathalie maar de overige drie dubbels werden in het voordeel van Oudegem 2D beslecht. Nele en Sylvie wonnen van Veerle en Sofie na drie spannende sets. Natasja won met Nele zeer nipt van An en Isabelle en Natasja en Marleen wonnen tegen Veerle en Nathalie, alweer in drie sets. 1-3 voor onze 2e dames na de dubbels, dat had niemand verwacht.

De enkels waren een pak minder spannend dan de dubbels. Zoals verwacht klopte Isabelle, Katrien. Ook Marleen kon An nooit echt bedreigen. Nele had ondertussen al voor het punt gezorgd door te vlot te winnen van Sofie. In de beslissende match leek Natasja vlot af te stevenen op een overwinning tegen Nathalie. In de tweede set kreeg Natasja echter last van een buikspierblessure en Nathalie speelde dit goed uit. In de beslissende derde set beet Natasja van zich af maar Nathalie speelde sterk en tactisch slim en wist zo het laken naar zich toe te trekken.

De veelbesproken derby eindigt zo op een billijk gelijkspel.

0 reacties: