NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3G - Badlove 1G: Waar een wil is...

Gisteren speelde Oudegem 3G, een volledig nieuwe ploeg bestaande uit Nele, Katrien, Marleen, Jan & Lens, hun eerste wedstrijd in 2e provinciale. Nerveus, gespannen, gefocust, gebrand om te stunten... kies maar, we waren het allemaal.

De eerste ontmoeting in deze kakelverse competitie trokken we de rackets tegen Badmintonclub Lovendegem, afgekort Badlove. Een sympathieke geroutineerde ploeg in 2e, maar ze verloren hun eerste wedstrijd nipt tegen Recrean, een van de ploegen die aast op de titel dit jaar. We zouden op ons tellen moeten passen!

De uitwisselingsformulieren waren uitgewisseld en we voelden een bui hangen: De Badlovese dames brachten een B2 en 2 C2's mee, de heren gingen het doen met een B1 en C1. Damn, hopelijk worden we niet afgemaakt... De illusie op een stunt werd "avant la lettre" doorprikt en het leek realistischer ons te focussen op een gelijkspel.

De dubbels starten en onze dames Katrien en Marleen maakten geen al te beste indruk: een hoge foutenlast en ongeïnspireerd spel zorgde ervoor dat de Lovendegemnaren een snelle voorsprong kregen in de eerste set. Intussen waren Jan en Lens opgewarmd voor wat hun dubbel van hun leven bleek te worden. ze sloegen de concurrentie naar huis met in de eerste set 21-11 en tweede set 21-16. De eerste van het seizoen was dus (onverwachts) binnen! Ook de dames dubbel kreeg een verandering: in de tweede set herpakten Marleen en Katrien zich volledig en wonnen de tweede set met 21-16. De derde set zaten ze volledig onder stoom en gingen dubbel zo goed verder: 21-8. We stonden al 2-0 voor!

De enkels, dat waren een ander paar mouwen. Lens was in goede doen, maar winnen van een B1 is misschien nog wat hoog gegrepen. Alhoewel? Lens zette voort na zijn dubbel en bracht zijn tegenstander constant in de problemen. Tot zijn eigen verbazing won hij de eerste set met 21-13. Die verbazing liet zich merken in de tweede set: hogere foutenlast, meespelen met de tegenstander en als een echte sinterklaas gaf hij de ene cadeau na de andere voor zijn tegenstander: 12-21. In de derde set herpakte Lens zich volledig en leek terug af te stevenen op makkelijke winst met een 7 punten voorsprong. De tegenstand herpakte zich geleidelijk aan en zo werd het nog 18-18. Lens had de overwinning geroken en haalde nog een laatste maal uit met smashen waarvan hij zelf niet wist dat hij ze had: 21-18! Intussen had Jan zijn eerste set ook gewonnen met 21-17 en hapte hij wat naar adem in de tweede set: 16-21. In de derde set ontstond een thriller van formaat: terugkomend van 18-20 naar 20-20 waren Jan en zijn tegenstander nek aan nek aan het racen. Jan haalde uit met mokerslagen, Fred nam het meer van het tactische spel. De punten vlogen over en weer, beide kwamen op matchpunten, maar het was bij 23-24 dat Jan zijn bril weigerde mee te werken en hem de overwinning kostte. Jammer maar helaas!
Nele kreeg het in haar enkel niet echt moeilijk te verduren en overklastte haar tegenstander compleet met 21-9 en 21-11 cijfers: ze wilde nog fit blijven voor de mixen. Katrien had het precies wat moeilijker, maar onze diesel van Evergem bleef koel en maakte haar mindere start goed met een fantastische comeback: 23-21. De tweede set was een maat voor niks want eenmaal op gang kan je een diesel niet makkelijk meer stoppen: 21-13.

Na deze wedstrijden was het fantastische al geschied: 5-1 voorsprong! Winst!!

Met de mixen deden we deze fantastische avond nog wat meer blinken. Nele & Lens wonnen eenvoudig met 21-14 en 21-10 en Marleen & Jan zagen een 7-1 score wel zitten en schakelden nog een versnelling hoger en wonnen een lastige eerste set met 21-18 en namen de tweede set even snel mee: 21-12.

Als u dacht het grootste nieuws van de dag reeds te weten, nl. dat Kim Clijster de US Open heeft gewonnen, dan had u nog dit nieuws nog niet gelezen uit eigen club!
Oudegem 3G won hun eerste wedstrijd met 7-1! Vreugde en verbazing alom en de ambities werden tegelijk bijgesteld... Volgende week zoeken we bevestiging bij Recrean 1G!