NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G wint tegen Drive 1G

Een bijna jaarlijkse traditie is het ondertussen. De derby tussen de 1e gemengde ploeg van Oudegem en die van Drive. De laatste jaren, trokken we meestal aan het langste eind. Die traditie trachtten we in ere te houden. Gemakkelijk zou het niet worden. Op papier zijn de dames van Drive sterker.

Bart en ikzelf speelden de eerste dubbel tegen Steve en Thierry. De derbysfeer zorgde bij mezelf voor veel zenuwen en ik speelde een rampzalige eerste set. De tweede ging het iets beter en konden we winnen. In de derde set speelden we foutloos en na wat fouten van de tegenstander was hun veer finaal gebroken. Ook de dames konden hun eerste set niet winnen. In de tweede set verliep de wedstrijd meer gelijkopgaand. Onze dames wonnen met 22-20. In de derde set konden ze hun niveau echter niet aanhouden en verloren.

De enkels dan. Ikzelf won eenvoudig van Sven, die nog niet veel speelde dit seizoen. An verloor zoals verwacht de eerste enkel bij de dames tegen de sterke en talentvolle Ellen. Bart speelde tegen Steve niet zijn beste badminton. In de eerste set liep het nog vlot, daarna was het vechten tegen zichzelf en de degelijk spelende tegenstander. Uiteindelijk won Bart nipt. Isabelle werd uitgespeeld als 2e dame met als één doel: winnen. De tactiek loonde want Isabelle won vlot van Els. Haar 2e overwinning tegen een B1 speelster op 2 weken tijd.

In de gemengde matchen moesten we de klus klaren. Het liep echter niet zo vlot zoals we hoopten. Bart en An leken vlot te gaan winnen maar plots moesten ze een derde set spelen. Ook daarin liep het niet fantastisch. Uiteindelijk wonnen ze met 21-17 in de derde set. Nathalie en ikzelf kregen geen voet aan grond tegen Steve en Joke. Zware cijfers om de oren in de eerste set. In de tweede konden we ons herpakken en wonnen we vrij vlot. In de derde ging het opnieuw moeilijker maar met wat geluk konden we toch de overwinning pakken.

6-2 op het bord. Een mooie overwinning. Door deze overwinning komen we even aan de kop van het klassement te staan. Dat het een spannend seizoen wordt blijkt nu al uit de tussenstand. Na één of twee speeldagen hebben 6 van de 7 teams al puntenverlies geleden.

Detail

0 reacties: